Obavijesti

Sport

Komentari 16

Florence: Iz inata sam htio 'kazniti' Zadar, dobar osjećaj

Florence: Iz inata sam htio 'kazniti' Zadar, dobar osjećaj
7

Cibonin Amerikanac uživao je u svakom košu protiv kluba u kojem je bio lani. Zabio je Zadru 27 koševa, od čega čak 25 u drugom poluvremenu utakmice u Zagrebu

VIDEO

Govoriš sam sebi da te nije briga, htio sam odgovoriti pobjedom, ali dobar je osjećaj što sam ih i malo kaznio, nasmijao se James Florence nakon pobjede protiv Zadra, kojom je Cibona izborila finale PH protiv Cedevite.

A kaznio ih je postigavši 27 koševa, od čega čak 25 u drugom poluvremenu. Razlog za kažnjavanje je, dakako, rasističko vrijeđanje s tribina, ali i glasine koje su o njemu počeli širiti ljudi iz zadarskoga kluba nakon što je lani napustio klub zbog neisplaćenih mjesečnih prihoda, a pogotovo kad je jesenas stigao u redove najvećeg rivala.

Zato je skoro nakon svakoga koša u srijedu gestikulirao i vikao prema gostujućoj klupi, prvenstveno pomoćnim trenerima.

- Cijelu ovu sezonu, kad bih promašio, govorili su mi 'dobar šut', ili 'sjajan potez'...Gledajte, otišao sam samo iz financijskih razoga, ne znam zašto su nakon svega počeli govoriti loše stvari o meni. To stvarno nije pošteno i naravno da je zbog toga bilo inata. A igranje za Zadar prošle sezone bilo mi je sjajno iskustvo, bio sam dobar sa svima u klubu - rekao je Cibonin Amerikanac, ali nije želio otkriti kome se konkretno na zadarskoj klupi obraćao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slijedi finale s Cedevitom, prva utakmica je u Domu sportova u nedjelju.

- Naravno da imamo šanse, jedva čekam da počne. Nastojali smo ne gledati unaprijed, iza utakmica sa Zadrom, ali o Cedeviti razmišljamo već dugo - otkrio je Florence, kojeg je Damir Mulaomerović nedavno pohvalio rekavši da je posljednjih mjeseci napravio velik iskorak u karijeri u smislu donošenja pravih odluka na parketu.

- Kad je došao na klupu trebalo nam je malo vremena da se prilagodima jedan na drugoga. Provodio sam i dosta vremena na klupi, stigao razmišljati o svemu, ali on mi je vjerovao i govorio mi da sam bolji igrač.

Ovaj put rasističkog vrijeđanja nije bilo, ali Zadrani su opet skandirali 'Mula, Turčine, napuši se kur**ne', dok suci nisu zaprijetili pražnjenjem njihove tribine.

Zato su si Smogovci ovaj put dali oduška vrijeđanjem na regionalnoj osnovi, poput 'tovarske pi**e' i 'ubij tovara'. Trener Cibone barem je bio pošten, kad je već u uvodu u utakmicu sasuo paljbu po Tornadu.

- Ni to ne odobravam, takvo skandiranje također osuđujem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...