Obavijesti

Sport

Komentari 101

Albanija za povijest; Švicarska i Francuska odigrale na 'nulu'...

Albanija za povijest; Švicarska i Francuska odigrale na 'nulu'...
10

Memushaj lijepo ubacuje s desne strane, Armando Sadiku uspijeva zahvatiti loptu glavom ispred zbunjenog golmana Tatarusanua i donosi Albancima povijesnu pobjedu

VIDEO

Francuzima i Švicarcima trebao je po bod iz međusobne utakmice. Domaćinu za osiguravanje prve pozicije, gostu za potvrdu druge pozicije kako ne bi morali ovisiti o rezultatu druge utakmice.

U drugoj utakmici koja se igrala u isto vrijeme (21 sat), Rumunji su tražili tri boda protiv Albanije uz poraz Švicarske protiv Francuske kako bi izborili osminu finala.

Francuzi dvaput gađali prečku; pucali dresovi, ali i lopta

Didier Deschamps izrotirao je postavu uoči večerašnjeg dvoboja pa od prve minute na terenu nije bilo sjajnog Dimitrija Payeta. Vezni red gradio je oko Paula Pogbe s kojim je uklopio Cabayea i Sissoka što je bio dobitan potez.

Upravo je igrač Juventusa bio prvo ime utakmice u prvom poluvremenu gdje su 'tricolori' propustili nekoliko solidnih prigoda za vodstvo. Pogba je iz daljine pogodio prečku, bio je to vrlo snažan udarac prema večeras raspoloženom Yannu Sommeru.

Switzerland v France - EURO 2016 - Group A

Prvo poluvrijeme po šansama i posjedu pripalo je Francuzima, no u drugom smo gledali drugačiju situaciju. Švicarci su preuzeli inicijativu znajući da Albanci vode protiv Rumunja, pa su odlučili malo riskirati u potrazi za pobjedom koja bi im omugićila prvu poziciju u skupini.

U 75. minuti Dimitri Payet koji je ušao 13 minuta ranije zatresao je prečku nakon jedne dobre akcije 'tricolora'. Sommer nije stigao ni pogledom ispratiti taj šut sjajnog West Hamovog igrača.

Kako se bližio kraj utakmice, ritam igre očekivano je padao budući da je prolazak iz skupine i jednoj i drugoj utakmici bio osiguran, a jedna od većih zanimljivosti je pucanje lopte u 53. minuti. 

Griezmann i Behrami startali su na jednu loptu istovremeno i ona nije izdržala. Pucali su i dresovi kod Švicaraca, Mehmedi, Xhaka i Embolo imali su problema te vrste.

Switzerland v France - EURO 2016 - Group A

Albanci zasluženo došli do povijesne pobjede golom Sadikua

Druga utakmica skupine A koja se igrala u Lyonu spojila je reprezentacije Rumunjske i Albanije. Rumunji su se nadali da će im Francuzi pomoći pobjedom nad Švicarcima, a oni su morali dobiti svoje večerašnje rivale.

Već u samom startu bilo je jasno da od takve priče neće biti ništa. Albanija je kompaktnom igrom kroz formaciju 4-1-4-1 naoštreno čekala protivnika u svojoj polovici. 

Uz povećanu dozu grubosti i agresivnosti tukli su Rumunje u svakom duelu, a bilo je i nekih gotovo pogibeljnih startova De Biasevih pulena.

U 22. minuti Lenjani promašuje veliki zicer nakon kvalitetne kontre. Zatim 12 minuta kasnije prijete iz dvije zanimljive situacije, neprecizno. 

Romania v Albania - EURO 2016 - Group A

Međutim, dvije minute prije kraja prvog poluvremena, dolaze u vodstvo. Memushaj lijepo ubacuje s desne strane, Armando Sadiku uspijeva zahvatiti loptu glavom ispred zbunjenog golmana Tatarusanua i donosi Albancima prednost. 

Drugo poluvrijeme igrala se jednaka utakmica kao i u prvih 45 minuta. Albanija disciplirano čeka u svojoj polovici priliku za kontranapad, Rumunji bezglavo i nepovezano napadaju. 

Romania v Albania - EURO 2016 - Group A

Ipak, 15 minuta prije kraja imali su šansu za povratak, ali Andone je pogodio prečku.

Finiš utakmice iscrtao je cijeli fanatizam Albanaca koji su na ovom Euru ostavili vrlo dobar dojam svojom igrom. 

Borili su se hrabro za svaki komadić terena i apsolutno zasluženo upisali svoju prvu pobjedu na Europskim prvenstvima i velikim natjecanjima općenito. 

Romania v Albania - EURO 2016 - Group A

Nadaju se čudu, odnosno da s tri boda prođu u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

SKUPINA A

  • Švicarska - Francuska 0-0

  • Rumunjska - Albanija 0-1 (Sadiku 43')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna