Obavijesti

Sport

Komentari 98

Ništa od senzacije: Griezmann i Payet uništili snove Albanaca

Ništa od senzacije: Griezmann i Payet uništili snove Albanaca
10

Albanci su se pretvorili u Rumunje, Francuzi dobili 'krila'. Večerašnji Deschampsov džoker Antoine Griezmann, iskoristio je dobar ubačaj stopera Adila Ramija za vodstvo 'tricolora'

VIDEO

Albanija je ponovo pokazala izuzetan borbeni duh protiv jednog od najvećih favorita turnira, Francuske. Nakon što ih je Švicarska teškom mukom srušila u prvom kolu, jednako toliko za pobjedu morali su se namučiti i 'tricolori'.

Na Velodromeu u Marseilleu u prvom poluvremenu najveće su zanimljivosti bile Giroudove muke s opremom. Prvo je mijenjao kopačke, onda uštimavao hlačice, ali nikako nije uspio podesiti svoju realizaciju. 

France v Albania - EURO 2016 - Group A

Iako je baš on slovio kao najveća opasnost za albanskog golmana Berishu, budući da je do ove utakmice imao osam zabijenih golova u šest posljednjih utakmica, večeras nije imao previše prilike za iskazati se. Zakazale su strukture iza njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vidno je bilo mučenje Francuza u kreaciji, kao i vidljiva sporost u posjedu i transformaciji. Deschampsova reprezentacija na terenu ima značajnih problema kad im se protivnik 'začahuri' u svojoj polovici. 

Deschamps se kockao bez Griezmanna i Pogbe pa umalo izgubio; Albanci su bili blizu vodstva

Večeras je francuski izbornik pokušao s novom idejom - na klupi je ostavio dvije najveće zvijezde Griezmanna i Pogbu, a ubacio Comana i Martiala od prve minute. 

Njihovom igrom 'jedan na jedan' Francuzi su trebali dolaziti u situacije za kvalitetne ubačaje, međutim, izostala je podrška bekova jer Evra i Sagna nisu previše sudjelovali u napadu. Kad bi i uspjeli nešto ubaciti u kazneni prostor protivnika, Mavraj i Ajeti bi to s lakoćom 'počisitli'.

U 51. minuti Albanci su umalo ušutkali prepuni Velodrome. Albanci su centrirali s desne strane, Memushaj je krenuo na loptu zajedno sa Sagnom koji ju je uspio poslati prema lijevoj stativi Llorisova gola. 

France v Albania - EURO 2016 - Group A

Deschamps je već na poluvremenu ubacio Paula Pogbu umjesto indisponiranog Martiala i to je utjecalo na ukupnu kreativnost momčadi.  U 68. minuti Giroud je pogodio stativu nakon dobog centrušta Evre s lijeve strane, a nekoliko minuta prije te šanse, također je šutirao glavom iz dobre situacije.

U većini slučajeva poentira iz takvih situacija, no večeras ga gol nije htio.

Napadačke muke 'tricolora' - gol je iskreirao stoper Rami; Albanija zaslužuje komplimente

Trkački duo Matuidi - Kante služili su kao potpora Payetu koji se proizvoljno kreatao, pokušavajući iskreirati nešto iz ničeg. No, velika kompaktnost albanskih reprezentativaca odbijala je sve pokušaje West Hamovog čarobnjaka.

I onda, repriza petka i otvaranja Eura. Albanci su se pretvorili u Rumunje, Francuzi dobili 'krila'. Večerašnji Deschampsov džoker Antoine Griezmann, iskoristio je dobar ubačaj stopera Adila Ramija. 

France v Albania - EURO 2016 - Group A

Koliko je igra Francuske prema naprijed bila kaotična i nepovezana, dokazuje činjenica da je stoper morao iskreirati vodeći gol.

Na kraju, sjajni Dimitri Payet nokautirao je Albaniju u šestoj minuti sudačke nadoknade i potvrdio šesti bod Francuske koja je nadomak prolaska u daljnju fazu s prvog mjesta. Potreban im je bod protiv Švicarske u posljednjem kolu. 

France v Albania - EURO 2016 - Group A

Što se Albanije tiče, nisu zaslužili poraz od dva gola razlike večeras. No, protiv Rumunjske imaju priliku ugrabiti treće mjesto koje bi ih moglo odvesti u daljnju fazu natjecanja.

Igrač utakmice: Dimitri Payet

Ponovo je zabio u samom finišu utakmice, ali i bez tog gola, bio je najistaknutniji pojedinac jalove Francuske. Profilira se u glavnu uzdanicu 'tricolora' i o njegovoj će inspiraciji ovisiti puno toga u nastavku Eura.

SKUPINA A

  • Francuska - Albanija 2-0 (Griezmann 90', Payet 90+6')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna