Sport

Komentari 7

'Francuzi? Nećemo zaboraviti ono što je bilo u Montpellieru'

'Francuzi? Nećemo zaboraviti  ono što je bilo u Montpellieru'

Tempirat ćemo i koncipirati formu da 13. siječnja budemo pravi. Evo, Mađarska je dopustila navijače na tribinama, pa se naši navijači mogu spremati i pakirati za prvi mjesec, poručio je izbornik Horvat

Ozbiljan izazov čeka nas već od starta na Euru u Mađarskoj i Slovačkoj. Na startu 13. siječnja najveći, Francuzi. Derbi skupine C u Szegedu za vjerojatno dva boda koja će značiti puno u, nadamo se, drugom krugu. Nakon Francuza slijedi Srbija, bolja Srbija od one s kojom smo igrali na prošlom Euru, a i Srbija koja je baš ove Francuze prije SP-a dobila u kvalifikacijama pa remizirala u gostima. Dakle, visoki će ulozi odmah biti na stolu, pa očekujemo da nam protiv Ukrajine više ništa neće ni trebati.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Veliki izazov će ovo biti nakon neuspješnih kvalifikacija za OI. Protiv Francuske opet će odlučivati nijanse, samo ovaj put nadam se i s našim navijačima. Mi smo Hrvati velikog srca, lako praštamo, ali nećemo zaboraviti ono što je bilo u Montpellieru. Izazov je i Srbija koja se digla, a i Ukrajinu će se nešto pitati - komentirao je ždrijeb u Budimpešti izbornik Hrvoje Horvat.

Iako iz skupine dalje idu samo dvije reprezentacije, već gledamo i prema drugom krugu. Tamo se nameću Danci, Slovenci, pa domaćini Mađari, Portugalci, možda Islanđani...

- Jako je bitno prenijeti dva boda. I križanje je zahtjevno, svaka će utakmica biti poput mini polufinala. No vjerujem da imamo snage za odgovoriti svim izazovima. Tempirat ćemo i koncipirati formu da 13. siječnja budemo pravi. Evo, Mađarska je dopustila navijače na tribinama, pa se naši navijači mogu spremati i pakirati za prvi mjesec.

Na ždrijebu je kao gost bio Luka Stepančić. Nemamo ga već dugo, valjda ćemo ga opet u njegovom Szegedu.

- Osobno sam zadovoljan, pogotovo bude li navijača na tribinama. Srbi će biti praktički na domaćem terenu jer je Szeged 20 kilometara udaljen od granice. S Francuzima je staro rivalstvo, a Ukrajina se čini kao mala nepoznanica.

Hrvatska i Slovačka susrele se u EHF EURO Cupu u Varaždinu

Iz Kiela se javio i kapetan Domagoj Duvnjak.

- Jedna jako zanimljiva grupa je pred nama. Kao i uvijek, ono što ponavljamo, jest da se nadamo da ćemo biti zdravi i spremni. Vidjeli smo već puno puta dosad na europskom prvenstvu nema slabog protivnika tako da će svaka utakmica biti zanimljiva i teška. Naravno, mi moramo misliti samo na nas, moramo se dobro pripremati i ne smijemo biti opušteni ni u jednom trenutku. Kao i uvijek, ići ćemo iz utakmice u utakmicu i dat ćemo sve od sebe.
 

Najčitaniji članci