Sport

Komentari 11

Francuzi stali uz Poljake i oštro istupili: Izbacite Rusiju sa SP-a!

Francuzi stali uz Poljake i oštro istupili: Izbacite Rusiju sa SP-a!

Svijet sporta, a posebno nogometa, ne može ostati neutralan. Navijam za isključenje Rusije. Obično vjerujem da je sport tu kako bi pomirio ljude, ali ovo ide predaleko, rekao je predsjednik francuskog saveza

Tijekom subote nogometni svijet ujedinilo je zajedništvo u pokretu protiv ratnih razaranja u Ukrajini, a Poljska je javno odbila igrati utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Rusije. Istupio je savez, zatim i kapetan Robert Lewandowski, golman Wojciech Szczesny i drugi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Poljaci su oštro osudili ruske napade i pozvali na mir te odbili putovati u Moskvu, a zatim i generalno odigrati susret s Rusijom. Ono što se za sada zna jest da su Fifa i Uefa odredile promjenu mjesta održavanja utakmice. Direktiva je da će se susret, koji se trebao igrati u Moskvi, održati na neutralnom terenu, a i dalje je puno upitnika oko cijele situacije.

U međuvremenu su uz Poljake stali Šveđani i Česi, koji su također odbili igrati potencijalno finale dokvalifikacija s Rusijom, a posljednji u nizu su javno izašli svjetski prvaci Francuzi.

Francuska je istupila i najoštrije do sada zatražila direktno izbacivanje Rusije sa Svjetskog prvenstva!

- Rusija bi trebala biti izbačena sa Svjetskog prvenstva 2022 nakon što je napala Ukrajinu - rekao je predsjednik francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet, a prenosi agencija AFP.

- Svijet sporta, a posebno nogometa, ne može ostati neutralan. Sigurno se neću protiviti isključenju Rusije. To je nešto o čemu još nisam razgovarao s drugim savezima. Navijam za isključenje Rusije. Obično vjerujem da je sport tu kako bi pomirio ljude i ublažio napetosti. Ali ovo ide predaleko - dodao je Le Graet.

Svijet se ujedinio protiv nehumanih zločina koje ruske snage provode nad Ukrajinom, a slijedom svega i nogometni svijet se podigao na noge.

Premda Rusija tek treba izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu, Francuzi zagovaraju njezino izbacivanje i nemogućnost nastupa kako god se dokvalifikacije odviju. Ako se odviju.

Rusija bi trebala igrati protiv Poljske, koja je odbila nastupiti, a pobjednik bi išao na boljeg iz dvoboja između Švedske i Češke, koje su također odbile igrati s Rusima.

Najčitaniji članci