Obavijesti

Sport

Komentari 176

Francuzi su u nevjerici: 'Kakav šamar! Katastrofa! Razbijeni!'

Francuzi su u nevjerici: 'Kakav šamar! Katastrofa! Razbijeni!'
6

Rukometaši Francuske prvi su put u povijesti ispali u prvoj fazi Europskog prvenstva nakon poraza od Portugala i Norveške. Izbornik Didier Dinart začudio je izjavom: "Ne znam jesmo li u krizi"

VIDEO

Portugal putuje u drugi krug Europskog prvenstva u rukometu, a Francuska ide kući. Da vam je to netko rekao prije tri dana, vjerojatno biste mu rekli da je lud, no takav je rasplet nakon dva kola natjecanja u Trondheimu. Portugalci su svladali BiH 27-24, a Norveška Francuze 28-26 i jasno je kako za najmoćniju rukometnu naciju neće biti mjesta u Malmöu.

Pokretanje videa...

00:28

"Plavi, ovdje je kraj", piše o debaklu jedan od najpoznatijih sportskih dnevnika na svijetu L'Equipe koji dodaje:

"Francuska momčad, koju je pobijedila Norveška, već je eliminirana. Katastrofalni scenarij nije izbjegnut: pobijedila ju je Norveška 28-26, što se dogodilo prvi put u njenoj povijesti."

Handball EM: France - Norway

I doista, najlošiji francuski rezultat na europskim prvenstvima, koja se igraju od 1994., bilo je 11. mjesto u Srbiji 2012. No i tad su prošli prvu fazu, a ispali u skupini drugog kruga. Sad nisu prošli ni među najboljih 12.

Da bismo pronašli sličan podbačaj Francuza na jednom velikom natjecanju, morali bismo se vratiti u daleku 1978. godinu i Svjetsko prvenstvo u Danskoj, gdje su "tricolori" pretrpjeli tri poraza od Rumunjske, Istočne Njemačke i Mađarske.

Adieu, France! Šok za velikana, Norvežani su ih izbacili s Eura
Adieu, France! Šok za velikana, Norvežani su ih izbacili s Eura

- Jednom smo nogom u avionu za kući - rekao je Guillaume Gille, pomoćni trener izbornika Didiera Dinarta, nakon poraza u petak od Portugala u prvom kolu, reprezentacije koje na EP-u nije bilo još od 2006.

A ovu nedjelju ušli su i drugom nogom u avion. Prije polaska još će samo odigrati revijalnu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, koja je također izgubila sve šanse u napredovanje. U drugi krug iz norveškog Trondheima u švedski Malmö idu Norveška i Portugal.

Handball EM: France - Norway

"Francuska je ostala bez slave!", piše u naslovu dnevnika Le Parisien.

"Porazom od Norveške u susretu bez daha (28-26) suigrači Nikole Karabatića već su elimirani s Eura. Nisu uspjeli riješiti probleme iz prve utakmice protiv Portugala. Kraj jedne ere", dodaju.

Handball EM: France - Norway

- Ne znam postoji li kriza. Analizirat ćemo ovu utakmicu, pali smo i francuska momčad je danas tu gdje jest - slijegao je ramenima legendarni Didier Dinart koji ništa nije mogao napraviti s momčadi prepunom zvijezda.

"Razbijeni i eliminirani, plavci su dobili monumentalni šamar", poručili su iz Le Figara.

"Bez titule i treću godinu, Francuzi su pretrpjeli noćnu moru na Euru i eliminirani su nakon samo dvije utakmice", kažu u Le Figaru.

Handball EM: France - Norway

Što sad za Francuze? Prevelikih promjena u reprezentaciji ne bi smjelo biti jer se već sredinom travnja održava kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju u kolovozu.

Francuzi će mu biti domaćini, a igrat će i protiv Hrvatske u svojoj skupini (ako ne budemo osvojili Euro ili igrali finale protiv svjetskog prvaka Danske, u tom slučaju izborit ćemo Tokio izravno), uz još jednu afričku i europsku momčad. Prve dvije momčadi izborit će put na Daleki istok.

No daleko od toga da Nikola Karabatić, Luc Abalo, Dinart i društvo neće imati o čemu raspravljati idućih tjedana. Francuzi su dotaknuli samo dno...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović