Obavijesti

Sport

Komentari 127

Adieu, France! Šok za velikana, Norvežani su ih izbacili s Eura

Adieu, France! Šok za velikana, Norvežani su ih izbacili s Eura
10

Francuzi su kolo prije kraja grupne faze ispali s Eura! Nakon kiksa protiv Portugala (28-25) trebala im je pobjeda protiv Norveške, ali domaćini koje je predvodio Sagosen pobijedili su 28-26 i poslali Francuze kući!

VIDEO

Brončani s posljednjeg Europskog prvenstva, Francuzi, neće u drugi krug! Kladionice su ih vidjele kao jedne od favorita za prvo mjesto, ali Francuzi nisu ni prvi u skupini, a kamoli na Euru jer su nakon poraza od Portugala (28-25) izgubili i od Norveške (28-26).

Pokretanje videa...

00:28

Domaćini su odlično krenuli i rano poveli 2-0, a Remili je morao na hlađenje. No, nakon katastrofalne prve utakmice Vincent Gerard je obranio tri zicera i pokazao da je spreman za Norvežane. Ipak, domaći drže bar gol prednosti, a Karabatić ne da da se odvoje (4-3).

Francuzi su u nevjerici: 'Kakav šamar! Katastrofa! Razbijeni!'
Francuzi su u nevjerici: 'Kakav šamar! Katastrofa! Razbijeni!'

No, velika je nervoza bila u francuskim redovima jer su napravili tri vezana prekršaja u napadu. Zatim odlično odgovaraju Norvežani koji nakon dvojbenog isključenja Guigoua odlaze na +3 prvi put na utakmici (6-3). Sagosen uglavnom sam rješava stvari, dok mu ostali pomažu. Kad ne puca, asistira i zato Norveška nije gubila prednost, ali čim je izašao, Francuska je došla na 10-10. A onda se ukazao Luc Abalo.

2020 EHF European Men

Francuz zabija tri gola i dovodi svoju momčad u prednost! (12-11). Francuzi su odlično iskoristili mali zastoj u igri Sandera Sagosena te su na poluvremenu imali gol prednosti (15-14). Odmah na otvaranju drugog poluvremena Francuzi odlaze na +2 (16-14). No, Norvežani su se uspjeli vratiti u utakmicu (20-20). Pamtit će i 41. minutu kad su promašili sedmerac, a iz 'ponovljenog pokušaja' pogodili stativu, no to ih na kraju nije koštalo.

Portugal izbacio BiH i izborio drugi krug! Poraz Makedonaca
Portugal izbacio BiH i izborio drugi krug! Poraz Makedonaca

Petnaest minuta prije kraja Norvežani su zabili za 22-21. U sljedećih pet minuta uspjeli su iskoristiti period od dvije minute kad je bio isključen jedan od ponajboljih igrača Francuske Fabregas te su došli na 24-22 u 50. minuti. Ipak, nekoliko minuta kasnije na semaforu je bilo +3 (25-28), ali bilo je premalo vremena da Francuzi stignu zaostatak. Uspjeli su samo zabiti još gol i tako ispasti s Eura već u grupnoj fazi natjecanja.

2020 EHF European Men

U skupini F, Slovenci su pobijedili Šveđane 21-19 i tako će s prve pozicije u skupini F ući u drugi krug. 

Šveđani su dobro otvorili i nekoliko puta imali prednost, ali Slovenci su nakon pola prvog dijela uspjeli doći do 7-6. Dobro su se držali naši susjedi koji su poveli i tri razlike (6-9), ali do poluvremena su Šveđani uspjeli doći samo na gol zaostatka (10-9). Mogli su i izjednačiti, no nisu iskoristili zadnji napad.

U nastavku Slovenci nastavljaju s odličnom igrom, a Šveđani nikako nisu uspjeli doći do izjednačenja. Nekoliko puta promašili su izgledne prilike, a to su iskoristili slovenski rukometaši i na kraju slavili. Predvodio ih je odlični Dolenec koji je nakon lošije partije protiv Poljaka, Šveđanima utrpao sedam golova.

A u trećoj utakmici večeri, onoj iz skupine B, igrali su prvi i posljednji. Domaćini Austrijanci protiv Ukrajine pobijedili su Ukrajince 34-30 i tako uzeli vrijedna dva boda. No, još ništa nije gotovo jer u zadnjem kolu igraju sa Sjevernom Makedonijom pa se može zatvoriti krug od tri momčadi sa četiri boda. 

Nakon 15 minuta velika je borba, a 9-9 na semaforu Austriji stvara probleme. No, domaćini su u raspucanom poluvremenu na odmor ipak uspjeli otići s golom prednosti (18-17), a već su na odmoru Bilyk i Weber zabili po pet golova. U nastavku se Austrija ipak uspjela odvojiti od Ukrajine, a Bilyk je do kraja otišao na brojku od 10 golova, dok je Weber zabio sedam.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović