Sport

Komentari 26

Frka s Makedoncima: Hrvati su uvijek imali puno sreće s njima

Frka s Makedoncima: Hrvati su uvijek imali puno sreće s njima

Hrvatska nikad nije uspjela razbiti Makedoniju. Uvijek to bila u važnim utakmicama minimalna pobjeda. I ovaj je Vardar žilav kao i makedonska reprezentacija

Uvijek ste imali puno sreće protiv Makedonaca. S nama vam nikad nije bilo lako, dočekao nas je nedavno u Svetom Martinu na Muri kapetan Vardara Boban Grnčarov.

On je 13 godina nosio dres makedonske reprezentacije, a dvaput je igrao protiv Hrvatske.

- Pamtim onu pobjedu iz 2007. godine, pobijedili smo 2-­0, ali vi ste na poluvremenu već bili osigurali odlazak na Euro. No, i da ga niste osigurali, sigurno nas ne biste pobijedili u takvim uvjetima - dodao je Grnčarov, koji je u toj utakmici u 88. minuti zamijenio baš današnjeg trenera Vardara Gocu Sedloskog.

Rekao je Boban jednu veliku istinu, uvijek smo se jako mučili protiv Makedonaca. Sve je počelo u kvalifikacijama za Euro 2000. godine kad smo u Maksimiru jedva u listopadu 1998. pobijedili Makedoniju. Za 3­-2 je zabio Zvonimir Boban iz slobodnjaka, a u istim smo kvalifikacijama u lipnju 1999. odigrali 1­1 u Skoplju. Taj je remi bio skup, na kraju smo ostali bez Eura. 

Bilo je teško s Makedoncima i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine. Uz već opisani poraz u Skoplju, "kockasti" su u Zagrebu jedva pobijedili 2-­1. Zabio je Eduardo u 88. minuti, a u Maksimiru je za vodstvo gostiju zabio Sedloski. 

Posljednji smo put protiv Makedonije igrali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. Oba smo puta pobijedili u rujnu i listopadu 2012., ali oba puta uz puno sreće.

- U Zagrebu vam je pomogao i sudac - prisjetio se Grnčarov, kapetan Vardara i dodao:

- Sjetite se samo Skoplja, tamo vam je pobjedu darovao makedonski golman.

Hrvatska nikad nije uspjela razbiti Makedoniju. Uvijek je to bila u važnim utakmicama minimalna pobjeda. I ovaj je Vardar žilav kao i makedonska reprezentacija. 

Uostalom, pogodili su tri vratnice protiv Dinama u prvoj utakmici u Skoplju. Stoga "modri" večeras moraju biti na oprezu.

Najčitaniji članci