Obavijesti

Sport

Komentari 17

Funcuti stižu čak i s Islanda, a Varaždin je Bulatova mušterija

Funcuti stižu čak i s Islanda, a Varaždin je Bulatova mušterija
1

Šibenik je sedam godina bez prve lige, no danas se vraća! Pobjedu ćemo ostvariti i na tribini i na terenu, a Bulat će slobodnjakom Varaždincima reći jedno lijepo - laku noć!

VIDEO

U svibnju 2012. godine Šibenik je odigrao svoju posljednju prvoligašku utakmicu. 

Od tada je prošlo sedam dugih godina, nestrpljivost navijača i želja za povratkom došla je na najveću moguću razinu, a ispuštenih 11 bodova prednosti iz 2016. godine još uvijek su bolna rana. Druga liga dosadila je 'i Bogu i vragu', a tako i meni. 

Varaždin je Bulatova mušterija

A iako je Šibenik i ove sezone većinu vremena proveo na prvom mjestu pa ponovno ispustio prednost što je 'narančastima' specijalnost, šibenski biser Marko Bulat (17) s ovom je situacijom i više nego zadovoljan.

Šibenik: Marko Bulat i Borimir Perkoviæ na konferenciji HNK Šibenika

- Ovo je za nas utakmica sezone, živimo za nju. Da nam je netko prije početka prvenstva kazao kako ćemo kolo prije kraja u Varaždinu igrati za prvo mjesto, odmah bismo potpisali - rekao je Bulat na presici uoči utakmice.

 

Upravo je on bio krvnik Varaždina u posljednjim okršajima. Prošle sezone je za Šibenik debitirao upravo protiv njih i odmah bio proglašen igračem utakmice, a na Šubićevcu je ove sezone u pobjedi 2-0 zabio gol.

A bit će i danas! Imaju u Varaždinu možda prekaljenih iskusnjara, igrača s njuhom za gol, ali nema nitko ni blizu talentiran poput našeg Marka. Pa momak ima 17 godina, a gol iz slobodnjaka u seniorskoj kategoriji zabije za dobro jutro. Večeras će s jednim takvim Varaždinu reći laku noć...

Optimizam raste

Nakon loših rezultata u proteklim kolima počeo sam sumnjati da se možda odustalo od ulaska u prvu ligu pa je entuzijazam pao sa sto na nula. Poraz od Dugopolja na domaćem terenu već je otvorio staru ranu, a u glavi su samo bile uspomene. Sjećanje na devet godina staru pobjedu na Anorthosisu kada su zabili Bloudek i Bačelić-Grgić, a na klupi sjedio isti ovaj Branko Karačić koji danas trenira Varaždin. Uspomena s finala Kupa protiv Špacinog Hajduka... Toliko velikih utakmica Šibenika!

I bolna je bila ta spoznaja da možda ni ove godine od prve lige ipak neće biti ništa.  Odmah mi je u glavi odzvanjala ta 2016. godina, odlazak kapetana Hrvoja Slavice nakon 'koškanja s upravom' i slične nevolje. Ali onda je stigla pobjeda protiv Kustošije u završnici utakmice, raspoloženje se popravilo, a razloga za optimizam je dao i branič Martin Vukorepa svojom nedavnom izjavom:

- Slažem se da bi Šibenik odavno triba biti prva liga, slažem se da bi tribali u ovoj ligi u kojoj se sad nalazimo biti bolji i pobijediti svaku utakmicu poštivajući sve protivnike, ali to je nogomet. Ajmo dati sve od sebe svi do jednog da to bude prvoligaški nogomet, jer to ovaj grad zaslužuje - napisao je na Facebooku.

I u pravu je. Ako itko zaslužuje ući u prvu ligu, to je Šibenik. Drugo lice Dalmacije oduvijek je to bilo i u nogometu, a bio bi red ponovno na Šubićevcu gledati Rijeku, Dinamo i taj derbi s Hajdukom. U kojem se okupi cijela podijeljena, donekle i zaraćena županija, tenzije se nabiju na tisuću, a grad je pred eksplozijom. Jer to je Šibenik... A upravo će se danas vidjeti tko je tu bolji i tko igra nogomet cijelu sezonu, a ne se toga sjetio tek u ožujku...

Å ibenik: 1/8 finala hrvatskog nogometnog kupa, HNK Å ibenik - HNK Hajduk

Funcuti stižu u velikom broju

A i Funcuti su spremni na prvu ligu. Velik nas broj stiže iz Zagreba, iz Šibenika, naravno, još i više, no potegli smo od svukud... Pratilo se Šibenik ove sezone i u Međimurju, Sesvetama, Kustošiji, Lučkom... No narančasta ljubav potegla je i do Islanda. Hrafn H. Dungal vjerni je obožavatelj kluba, a iako s hrvatskim jezikom baš i nije na ti - pjesme je naučio! A spreman je čak i transparent - Funcuti Reykjavik!

Uz bitku na terenu uvijek postoji i ona na tribinama. Šibenik će danas dobiti - obje!

Å ibenik: 1/8 finala hrvatskog nogometnog kupa, HNK Å ibenik - HNK Hajduk

Šibenik će ući u prvu ligu nošen pjesmom najvjernijih, slavit će se do jutra, a negdje tamo sutra kad sunce svane u ušima će biti stihovi:

"U zalivu malom tom
Šibenik spava
Nad njim se spušta noć
Ponoćna tama

Na rivi te čekan ja,
Kad ćeš mi doći, 
Uživat ćemo mi
U šibenskoj noći..."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju