Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Furijin' put do naslova: Samo Italija i Portugal izborili remi!

'Furijin' put do naslova: Samo Italija i Portugal izborili remi!
1

U 13 utakmica koliko je trajao put od početka kvalifikacija do naslova, Španjolska je ostvarila 11 pobjeda. Jedino su Talijani uzeli remi, a Portugal je ispao nakon penala

VIDEO

Na putu do trećeg europskog naslova španjolska nogometna reprezentacija trebala je preskočiti 13 prepreka, a pohod na pisanje povijesti i obranu Eura počeo je još 3. rujna 2010. godine u prvoj kvalifikacijskoj utakmici kod Lihtenštajna razbivši ih 4-0.

Time je 'furija' najavila protivnicima Češkoj, Škotskoj, Litvi i Lihtenštajnu da im se ne sprema dobro. I to su ostvarili. Pobjednički niz koji je krenuo nakon poraza od Švicarske na SP-u 2010. protegnuo se na svih osam utakmica kvalifikacija osvojivši maksimalnih 24 boda.

Španjolska je protivnicima nemilosrdno punila mreže ostvarivši gol-razliku 26-6 odnosno +20, dok je drugoplasirana Češka imala čak 11 bodova manje i +4 gol-razliku.

A onda je ždrijeb u prosincu uvrstio prvake u skupinu C s Italijom, Hrvatskom i Irskom. Odmah na početku Eura 10. lipnja niz od 14 pobjeda u nizu u službenim utakmicama zaustavila je Italija remijem 1-1 što je najviše naštetilo Hrvatskoj. Nakon toga Španjolci su se lako obračunali s Irskom pomevši ju 4-0, a u odlučujućoj utakmici za prolaz u četvrtfinale trebao joj je minimalno 2-2 remi s Hrvatskom. No umjesto toga 'furija' je u samom finišu slavila 1-0 iako je zadnjih 15-ak minuta stjerana u kut, a sudac Stark joj je pomogao za lakši plasman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon tijesnog prolaza kao prvoplasirana reprezentacija u skupini sa sedam bodova, malo tko im je davao šanse da mogu do kraja. U četvrtfinalu u najlošijoj utakmici Eura Španjolska je golovima Xabija Alonsa svladala Francusku 2-0.

Uslijedio je veliki pirenejski okršaj sa susjedima Portugalcima i razigranim Cristianom Ronaldo. Iako je Portugal zaustavio njihovu 'tiki-taku', Španjolci su prošli u finale nakon ruleta penala.

Niti u finalu 'furija' nije bila favorit protiv Italije koja je ponizila za naslov favoriziranu Njemačku. No Vicente del Bosque sa svojom momčadi je pregazio 'azzure' po modelu 'veni, vidi, vici' s 4-0 a sve ostalo je povijest...

Španjolski put do naslova Eura 2012:

Skupina C:

Španjolska - Italija 1-1

Španjolska - Irska 4-0

Hrvatska - Španjolska 0-1

četvrtfinale: 

Španjolska - Francuska 2-0

polufinale:

Portugal - Španjolska 0-0 (2-4p)

finale:

Španjolska - Italija 4-0

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.