Obavijesti

Sport

Komentari 51

Gavranović i Drmić idu na SP! Upao je i Salah, ali ne - Sané...

Gavranović i Drmić idu na SP! Upao je i Salah, ali ne - Sané...
1

Vladimir Petković objavio je konačan popis igrača koji će predstavljati Švicarsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a na njemu su se pronašla dva igrača hrvatskog porijekla - Mario Gavranović i Josip Drmić

VIDEO

Napadač Dinama Mario Gavranović pronašao se na popisu putnika švicarske reprezentacije za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Sjajni je napadač ove sezone nastupao za dva hrvatska kluba - Dinamo i Rijeku. U zagrebački Dinamo je stigao u siječnju ove godine, a od tada je odigrao 17 utakmica u kojima je zabio devet golova uz dvije podijeljene asistencije. 

Posebno važna utakmica za Gavranovića je bila ona u finalu hrvatskog kupa kada je zabio odlučujući gol u 55. minuti protiv Hajduka i tako donio Dinamu dvostruku krunu. 

Njegove odlične igre u HNL-u nisu prošle nezapaženo te je izbornik Švicarske Vladimir Petković odlučio da povede Gavranovića među 23 igrača koja će predstavljati Švicarce u Rusiji.

Napadač Dinama je za reprezentaciju Švicarske debi upisao 26. ožujka 2011. godine, a od tada je odigrao 13 utakmica u kojima je zabio 5 golova. Posljednji nastup za Švicarsku je imao u prijateljskoj utakmici protiv Paname u ožujku ove godine.

Švicarci su u toj utakmici slavili s visokih 6-0, a Gavranović je postigao gol u 49. minuti. 

Osim Gavranovića, Švicarsku će na Svjetskom prvenstvu predstavljati još jedan igrač hrvatskog porijekla, a to je Josip Drmić koji je odigrao nešto više utakmica za reprezentaciju nego Gavranović.

Drmić je trenutno igrač Borussije Mönchengladbach, a za reprezentaciju je igrao 27 puta. U tih 27 utakmica zabio je devet golova.

Salah ipak ide u Rusiju

Jedan od najboljih nogometaša svijeta Mohamed Salah ipak je na popisu Egipćana za Svjetsko prvenstvo unatoč ozljedi ramena zarađenoj na utakmici finala Lige prvaka Liverpool - Real.

Salah se će Egipćanima pridružiti 9. lipnja nakon završetka rehabilitacije u Španjolskoj. Gotovo je izvjesno da neće igrati prvu utakmicu 15. lipnja protiv Urugvaja, ali Egipćani se nadaju da će biti spreman za dvoboje s Rusijom i Saudijskom Arabijom.

VRATARI: Sherif Ekramy (Al Ahly), Essam El Hadary (Al Taawoun), Mohamed El Shennawy (Al Ahly)

BRANIČI: Mohamed Abdel-Shafi (Al Fateh), Ayman Ashraf (Al Ahly), Ahmed Elmohamady (Aston Villa), Ahmed Fathi (Al Ahly), Omar Gaber (Los Angeles FC), Ali Gabr (Zamalek), Mahmoud Hamdy (Zamalek), Ahmed Hegazi (West Bromwich Albion), Saad Samir (Al Ahly)

VEZNJACI: Mohamed Elneny (Arsenal), Abdallah El Said (Al Ahly Jeddah), Tarek Hamed (Zamalek), Mahmoud Kahraba (Al Ittihad Jeddah), Sam Morsy (Wigan Athletic), Shikabala (Al Raed), Ramadan Sobhi (Stoke City), Mahmoud Hassan (Kasimpasa), Amr Warda (Atromitos)

NAPADAČI: Marwan Mohsen (Al Ahly), Mohamed Salah (Liverpool).

Što je sa Sanéom?

Njemački izbornik Joachim Loew objavio je u ponedjeljak konačan popis od 23 igrača za SP u Rusiji na kojemu je ipak vratar Manuel Neuer, ali ne i napadač Leroy Sane. 

Neuer je uspio ući u momčad iako je u zadnjih devet mjeseci skupio tek jedan nastup, u subotu u utakmici s Austrijom. Napadač Manchester Citya Sane nije upao u momčad, a otpali su i vratar Bernd Leno, napadač Nils Petersen i branič Jonathan Tah. 

Svjetski prvaci Nijemci pripremat će u talijanskim Alpama, u petak igraju zadnju pripremnu utakmicu sa Saudijskom Arabijom u Leverkusenu. Njemačka je u skupini F sa Švedskom, Meksikom i Južnom Korejom. 

NJEMAČKI SASTAV

VRATARI: Manuel Neuer (Bayern Muenchen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris St Germain).

BRANIČI: Jerome Boateng (Bayern Munich), Matthias Ginter (Borussia Moenchengladbach), Jonas Hector (Cologne), Mats Hummels (Bayern Munich), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin), Antonio Ruediger (Chelsea), Niklas Suele (Bayern Munich).

VEZNJACI: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris St Germain), Leon Goretzka (Schalke 04), Ilkay Gundogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Mueller (Bayern Munich), Marco Reus (Borussia Dortmund), Sebastian Rudy (Bayern Munich), Mesut Ozil (Arsenal).

NAPADAČI: Mario Gomez (VfB Stuttgart), Timo Werner (RB Leipzig).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače