Obavijesti

Sport

Komentari 53

Gavranović: Svi žele hrvatski dres, moram zvati Raketu...

Gavranović: Svi žele hrvatski dres, moram zvati Raketu...
1

Napadač Züricha, čiji su roditelji u Švicarsku otišli iz Gradačca u BiH, u pobjedi Švicarske 4-2 protiv Hrvatske na Poljudu zabio je dva gola. Prva dva za Švicarsku

VIDEO

Volio bih opet zabiti Hrvatskoj, ali u ovom trenutku stvarno ne znam hoću li se veseliti. Iskreno, nije mi lako igrati protiv Hrvatske. Na utakmicu u srijedu dolazi mi cijela obitelj i oni će biti podijeljeni. To je pravi ‘rat’ u kući. Braća Ivan i Alen dolaze navijati za Hrvatsku, a roditelji Ivanka i Petar zbog mene će biti za Švicarsku, rekao je Mario Gavranović (24).

Napadač Züricha, čiji su roditelji u Švicarsku otišli iz Gradačca u BiH, u pobjedi Švicarske 4-2 protiv Hrvatske na Poljudu u kolovozu 2012. zabio je dva gola. Svoja prva dva za Švicarsku. Igrao je tad protiv svog velikog prijatelja Ivana Rakitića, s kojim je igrao u Schalkeu. Sutra će u St. Gallenu dva prijatelja opet biti na suprotnim stranama.

- Na Poljudu smo razmijenili dresove, a ja sam njegov poslije darovao jednom bratu. Prije ove utakmice ću ga morati nazvati da mi spremi barem četiri-pet komada. Interes je velik, mnogi moji prijatelji žele dres hrvatske reprezentacije - kaže Mario.

U švicarskoj reprezentaciji radi s jednim od najvećih trenera na svijetu, legendarnim Otmarom Hitzfeldom.

- Hitzfeld je doista velik trener. Znam da svim ovako sa strane izgleda strogo, ali vjerujte mi, riječ je o iznimno mirnom čovjeku. Najvažnije mu je da budeš koncentriran dok ti nešto govori te da na treningu i utakmici ispunjavaš ono što on traži. Za sve ostalo nema problema. Nikad nisam bio u konfliktu s njim - rekao je Gavranović, a zatim se osvrnuo i na budućeg švicarskog izbornika, sarajevskog Hrvata Vladimira Petkovića:

- Još se ne znamo, ali njegovi rezultati dovoljno govore o njemu. Kad u Italiji osvojiš kup s Lazijem, to je dokaz da si odličan trener. Budućnost švicarskog nogometa je svijetla, a Petković će samo nastaviti ondje gdje Hitzfeld stane nakon SP-a.

U švicarskoj reprezentaciji jedna od najvećih zvijezda je Xherdan Shaqiri.

- Oduvijek smo dobri prijatelji, kod nas u reprezentaciji jednako se ponašaju apsolutno svi igrači, bez obzira na to tko je zvijezda a tko baš i nije. On je u Švicarskoj superstar, ali uvijek je jako pristupačan i normalan. Odlazak u veliki Bayern nije ga nimalo promijenio - kazao je Gavranović.

Na SP-u će Švicarci biti u skupini s Francuskom, Ekvadorom i Hondurasom.

- Mi imamo nešto slabiju skupinu nego Hrvatska i mislim da moramo proći u osminu finala. A što se tiče Hrvatske... I tu sam optimist. Naravno da ću kao Hrvat navijati za ‘svoje’. Skupina je teška, ali ne dvojim da dalje idu Brazil i Hrvatska. Većina Švicaraca uvjerena je da će Hrvati ići dalje, ovdje i domaći navijači jako cijene hrvatske igrače - zaključio je Mario.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka