Obavijesti

Sport

Komentari 6

Gazda Efesa ima čak sedam puta više love od Tedeschija

Gazda Efesa ima čak sedam puta više love od Tedeschija
1

Gazda je milijarder: Predsjednik Andalou Efesa težak je 1,5 milijardi eura dok je, s druge strane, Cedevitin mecena Emil Tedeschi težak "samo" 200 milijuna eura

VIDEO

Anadolu Efes s Realom, Barcom, CSKA-om i Fenerbahčeom tvori kvintet najbogatijih europskih košarkaških klubova.

Klub je toliko bogat da često preplaćuje igrače kako bi uopće potrošio cijeli budžet. Poznat je primjer Lawrencea Robertsa, kojeg je Velimir Perasović 2010. želio dovesti u Efes iz Partizana. Američki krilni centar tražio je godišnju plaću od 500.000 dolara, a dobio je - milijun.

Efes je i ove sezone složio svojevrsni dream team. Nenad Krstić sam vrijedi više nego cijela Cedevitina momčad. On prima 2,5 milijuna eura, a cijela momčad vrijedi blizu 20 milijuna. Cedevita na igrače troši manje od dva milijuna.

Vrhunski su organizirani

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Efes ima jako puno novca, ali ga troši na administraciju, zaposlenike, putovanja, vrhunske hotele, restorane... To je najbolji i najorganiziraniji klub za koji sam igrao, ali već godinama ne može napraviti iskorak u Europi - rekao je Nikša Prkačin, koji je u istanbulskom klubu proveo četiri godine.

A novac nije problem kad ti je gazda Tuncay Özilhan, biznismen “težak” 1,5 milijardi eura. Za usporedbu, imovina Emila Tedeschija procjenjuje se na 200 milijuna.

- Efes je otvorio sezonu igrajući najljepšu košarku u Europi, ne znam što im se u međuvremenu dogodilo. Ugrožen im je plasman u Top 16, treba im još jedna pobjeda, a oni vjerojatno misle da će je najlakše ostvariti baš protiv Cedevite. Ali s obzirom na to kako Cedevita igra, malo koja momčad je favorit protiv nje u Draženovu domu - smatra Prkačin.

On je u posljednjoj sezoni karijere dijelio svlačionicu Zagreba s Lukom Žorićem i Darijem Šarićem, koji će večeras biti na suprotstavljenim stranama.

'Znao sam da će uspjeti'

- Bila je to sezona Žorina iskoraka, tad je postalo evidentno da će postati velik igrač. Dario je još bio na granici ulaska u prvu momčad, ali za njega se odmah znalo da je predodređen za velike stvari - zaključio je bivši kapetan reprezentacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet