Obavijesti

Sport

Komentari 51

Gdje će Messi? City ima Agüera i Guardiolu, Paris Neymara i Mbappea, a Italija - C. Ronalda

Gdje će Messi? City ima Agüera i Guardiolu, Paris Neymara i Mbappea, a Italija - C. Ronalda

Odšteta bi se, ne završi li slučaj na sudu, trebala kretati između 100 i 150 milijuna eura, kažu prve tržišne procjene. Messiju su ipak 33, koliko je imao i Cristiano Ronaldo kada je pretprošlog ljeta prelazio u Juventus koji je Real Madridu isplatio 117 milijuna eura

VIDEO

Teško je to i napisati, kaže ugledna španjolska Marca. A kad ona napiše da Lionel Messi napušta Barcelonu, onda će to tako s velikom vjerojatnošću i biti. Na žalost svih navijača katalonskog giganta.

POGLEDAJTE VIDEO: Messi tehnicira WC papirom

Pokretanje videa...

Leo Messi tehnicira WC papirom 00:19

Messi je u tzv. burofaksu koji je poslao na klupsku adresu napisao i zatražio da Barcelona aktivira klauzulu po kojoj on može sam, ako ikad dođe to te želje, otići iz kluba. Iako je u toj klauzuli odšteta 700 milijuna eura, Argentincu aktualni ugovor važi do sljedećeg ljeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Panika u Barceloni: Messi je faksom zatražio raskid ugovora!
Panika u Barceloni: Messi je faksom zatražio raskid ugovora!

Naravno da nitko neće i ne može (?) platiti takvu sumu, ali ona bi svejedno trebala biti vrlo visoka premda postoji mogućnost da Messi ode i besplatno jer po njegovom u automatskom produženju ugovora i klauzule zbog korona virusa i neočekivano duže sezone nije bilo sve najlegalnije. No, cijena bi se, ne završi li slučaj na sudu, trebala kretati između 100 i 150 milijuna eura, kažu prve tržišne procjene. Messiju su ipak 33, koliko je imao i Cristiano Ronaldo kada je pretprošlog ljeta prelazio u Juventus koji je Real Madridu isplatio 117 milijuna eura.

Međutim, ni taj transfer nije zatresao nogomet kao što će Messijev. Ali gdje? Tri su kluba, kako kaže Marca, u opcijama - PSG, Manchester City i Inter.

Champions League - Quarter Final - FC Barcelona v Bayern Munich

Pa što nude? PSG novo udruživanje s Neymarom s kojim je Messi 2015. osvojio Ligu prvaka i otada je Barcelona samo jednom prošla dalje od četvrtfinala, prošle godine kada je u polufinalu ispustila 3-0 iz prve utakmice s Liverpoolom. Bio je to prvi zamašnjak prema novom teškom razočaranju i rušenju ugleda prošloga tjedna. Znamo već svi što je Bayern napravio Barceloni.

Međutim, i Mbappe je Messiju sigurno lijepa pozivnica koja bi stvorila vjerojatno najmoćniji napadački trio svih vremena. 

'Ovo što rade je kukavičluk. Pa oni se žele riješiti Messija...'
'Ovo što rade je kukavičluk. Pa oni se žele riješiti Messija...'

City također ima svoje adute, prije svega ligu koja je kudikamo jača od francuske, a onda i Sergija Agüera, Messijevog kuma i najboljeg prijatelja. Istina, ugovor mu istječe nagodinu, ali lako će to City riješiti ako Agüero privoli i nagovori Messija da dođe na Etihad. A kad se na sve to priroda i Guardiola, pod kojim je Messi uživao, City je vjerojatno i prvi favorit u ovoj utrci.

Inter? Najmanje šanse, ali i tu se nudi mogućnost uspostavljanja novog ligaškog rivalstva s Ronaldom. Makar, Italija, pa Conte... Teško da će to izabrati iako kineski vlasnici neće štedjeti, a vjerojatno će im adut biti i Lautaro Martinez. Koji je vjerojatno već poslao Messiju poruku poziva. Također, navodno je i Messijev otac već kupio kuću u Milanu. Nek' se i to zna.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov