Obavijesti

Sport

Komentari 20

Gdje igra Hajduk? - Na Stadionu prve nogometne lopte! Evo gdje možete gledati 'bile' i Županjce

Gdje igra Hajduk? - Na Stadionu prve nogometne lopte! Evo gdje možete gledati 'bile' i Županjce

Zanimljiva je priča iza Graničarova stadiona koji se službeno zove "Stadion prve nogometne lopte". Županja krije i priču o ljubavi Katarine Horvatović, mlade kćeri seoskoga majstora, i Fredyja Hepburna, jednoga od devetorice Engleza, poslije direktora tvornice tanina

VIDEO

Nakon subotnjeg poraza u Velikoj Gorici Hajduk je produžio za Slavoniju. U Županji, u kojoj ima veliki broj Hajdukovih navijača, u utorak kod lokalnog trećeligaša Graničara gostuje u okviru 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa.

POGLEDAJTE VIDEO: Potop na Poljudu

Pokretanje videa...

Potopljeni Poljud 00:38

Hari Vukas neće moći računati na čak sedmoricu igrača koji imaju obaveze u reprezentacijama (Čolina, Dolček, Nejašmić, Atanasov, Mujakić, Todorović, Dimitrov), dok se Stanko Jurić ozlijedio protiv Gorice.

- Apsolutni smo favoriti u ovoj utakmici, ali trebamo pokazati ozbiljnost i pristup te biti na visokoj razini. Ne želimo se dovesti u situaciju da zakompliciramo utakmicu u bilo kojem smjeru. Razgovarali smo nakon utakmice s Goricom, momčad je spremna i motivirana za daljnje susrete koji nam predstoje. Ulazimo s maksimalnim angažmanom i ozbiljnošću od prve minute. Želimo što prije utakmicu dovesti u mirnije vode, igrači su svjesni toga, stoga trebamo izaći na teren i opravdati ulogu favorita - kazao je trener Hari Vukas, koji je priključio momčadi i nekoliko mladih igrača koji konkuriraju za dvoboj.

- S obzirom da je sedam igrača otišlo prema reprezentacijama, priključili smo nekoliko igrača iz druge momčadi. Vjerojatno će i netko od njih dobiti šansu za zaigrati.

S Graničarom u Županji Vukas će dati priliku i Stefanu Simiću...
S Graničarom u Županji Vukas će dati priliku i Stefanu  Simiću...

Priliku bi trebao dobiti Stefan Simić i to nakon gotovo 300 dana.

- Stefan je zaista radišan i pošten momak, ali imao je seriju pehova još od priprema u Turskoj, pa ga je zaustavila i ozljeda noge koja je dogodila odmah poslije nastavka prvenstva u lipnju. Napokon je u punom trenažnom procesu i sigurno je da će i on u Županji dobiti priliku.

Zanimljiva je priča iza Graničarova stadiona koji se službeno zove "Stadion prve nogometne lopte". Županja krije i priču o ljubavi Katarine Horvatović, mlade kćeri seoskoga majstora, i Fredyja Hepburna, jednoga od devetorice Engleza, poslije direktora tvornice tanina. Njihovim vjenčanjem ona je postala prva šokačka lady, a 1947. darovala je Županji zemljište i zgrade nekadašnje tvornice tanina za uređenje nogometnoga igrališta.

Dvoboj Graničara i Hajduka možete gledati od 15 sati na HNTV-u, dok izravnog prijenosa susreta Crikvenice i Osijeka neće biti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače