Obavijesti

Sport

Komentari 10

Gdje je nestao Kožulj? 'Ozljeda mi je psihički ostavila traga...'

Gdje je nestao Kožulj? 'Ozljeda mi je psihički ostavila traga...'
1

Gotovo svi naši igraju u sjajnoj formi, Bogdanović, Šarić... baš sam zadovoljan. Nažalost, ne mogu direktno gledati utakmice, kasno počinju. Ali zato ujutro obavezno pogledam sve 'highlightse', kaže Zvone Kožulj

VIDEO

Gdje je nestao Zvonimir Kožulj pitaju se navijači Hajduka, gdje je nestalo jedno od rijetkih ljetnih pojačanja koje je dobrim igrama odmah opravdalo angažman iz Širokog brijega?

- Nigdje nisam nestao, tu sam, ali ne igram jer me dugo mučila ozljeda koljena. Na sreću, sada je sve opet u redu, odradio sam normalno kompletan trening s momčadi, ništa me ne boli i nadam se da ću što prije zaigrati - kazao nam je Kožulj, koji je zadnju utakmicu u dresu Hajduka odigrao još u prosincu, i to protiv Dinama.

No na početku priprema osjetio je bol u koljenu. U Turskoj je radio po posebnom programu, a onda se dan prije ostatka momčadi vratio u Split, kako bi napravio detaljne pretrage, jer ga je koljeno i dalje boljelo. 

- Ozljeda ligamenta patele je neobična, ali je tipična nogometna. Da sam se bavio nekim drugim sportom, mogao bih normalno trenirati i igrati, ali ligament patele zaboli kod udaranja lopte 'unutarnjom nogom' što je u nogometu i najčešći udarac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kožulj je u prvom dijelu sezone bio standardan, odigrao je ukupno 27 utakmica, po tri puta zabio i asistirao, te odradio sjajan posao u veznom redu. Očekivao je da će u proljeće dodatno popraviti brojke, no ispriječila se ozljeda.

- Odigrao sam jako puno utakmica u prvom dijelu, baš sam bio zadovoljan kako sam se brzo prilagodio na novu sredinu i zato mi je ova pauza tako teško i pala. Kod svakog igrača ozljeda i pauza ostave traga, psihički prije svega, no nastojim ostati pozitivan. Najvažnije je da sam napokon zdrav i da sam se priključio normalnim treninzima s ostatkom momčadi te da me ništa ne boli. Naravno da u trkačkom smislu nisam u potpunosti spreman, no idem korak po korak, najprije moram vratiti trku, potom i formu. Jedva se čekam vratiti na teren.

Zadnja utakmica koju je Kožulj odigrao bila je derbi protiv Dinama na Poljudu, a bio bi jako zadovoljan kad bi se vratio do narednoga, koji se igra 22. travnja na Maksimiru.

- Vidjet ćemo kako će ići s treninzima, koliko će mi trebati vremena da se vratim u punu formu. Nadam se ne previše jer sam odradio sve zamjenske i adaptacijske treninge. Stalno sam bio uz momčad, jedino što sam radio po posebnom programu. Plan je odigrati barem četiri-pet utakmica do kraja sezone, kako bih na ljetne pripreme otišao pun samopouzdanja i s dobrim temeljem da se normalno spremim za novu sezonu - kaže Hajdukov veznjak, koji je teško proživljavao utakmice koje je silom prilika morao odgledati s tribina, baš kao i lošije rezultate Hajduka od očekivanih.

Svaki igrač će vam reći da je teže gledati utakmice s tribina, nego igrati. A rezultati? Znamo što nam je cilj i vjerujem da ćemo ga ispuniti u preostalih devet utakmica. Ako je na startu i bio nešto lošiji dojam zbog manjka bodova, nakon Intera smo potvrdili da smo na pravom putu te da ćemo prosute bodove sigurno nadoknaditi.

Imao je Kožulj silom prilika i nešto više vremena za svoju drugu ljubav, za NBA ligu koju redovito prati. Iako respektira Clipperse i Curryja, navija za Cleveland i LeBrona, ove godine prognozira da će naslov uzeti - San Antonio

- Bez obzira na odlazak Duncana, oni mi ove sezone ponovno jako dobro izgledaju, i vjerujem da mogu otići do kraja.

Zadovoljan je učinkom naših igrača.

- Gotovo svi naši igraju u sjajnoj formi, Bogdanović, Šarić... baš sam zadovoljan. Nažalost, ne mogu direktno gledati utakmice, kasno počinju i teško bi bilo normalno trenirati nakon neprospavane noći, ali zato ujutro obavezno pogledam sve 'highlightse'. Pratim i čitam sve što se događa...

Za kraj razgovora Zvone je poželio zahvaliti klubu i svima koji su s njim radili tijekom tromjesečnog oporavka. 

- Ako ima nešto pozitivno u ovoj mojoj pauzi zbog ozljede, to je da sam vidio koliko me svi skupa cijene. I klub i svi djelatnici, zdravstvena služba, treneri... Pa i navijači koje sam sretao po gradu... Kao da sam odrastao na Poljudu, a ne stigao prije pola sezone. Nadam se da ću im se svima zahvaliti na pomoći i podršci dobrim igrama - zaželio je Kožulj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi