Sport

Komentari 11

Hrvat pomogao Dinamu iako im nije trebalo: Bečani prošli u KL

Hrvat pomogao Dinamu iako im nije trebalo: Bečani prošli u KL

Domaći su nakon uspavanih deset minuta napali Austrijance, pokušavali, a onda je sijevnula odlična kontra te je Ljubičić u dva dodavanja došao do protivničkog gola i lijepo zabio, a gosti su tu prednost zadržali do kraja

S nestrpljenjem se gledalo prema Belgiji jer su 'modri' mogli završiti i treći u skupini Europske lige, ali pobrinuli su se sami da ih ta utakmica ne zanima! No, bilo kako bilo, na kraju je i u Genku došlo do obrata jer su Belgijci ispali iz Europe, a Bečani golom Ljubičića iz 29. minute osigurali nastavak natjecanja u Konferencijskoj ligi.

Domaći su bili vidno šokirani nakon što su čuli da je Dinamo rano poveo, a probudili su se nakon desetak minuta i krenuli u juriš na gol Austrijanaca. No, to im se ije ispatilo, jer su iz kontre u dva poteza dobili gol nakon loše izvedenog kornera i tu je zapravo bio njihov početak kraja.

Europa League - Group H - KRC Genk v Rapid Vienna

Na poluvremenu domaći trener radi tri zamjene, Genk izgleda mnogo bolje, ali Gartlerova je mreža ostala netaknuta. Napromašivali su se domaći, a u posljednjih pola sata krenuli su grčevi kod gostiju, koji su uz velike napore izdržali i pobijedili. Domaćinima je bio dovoljan bod za ostanak u Europi, ali to se nije dogodilo.

Tako će Rapid nastaviti natjecanje u Konferencijskoj ligi, dok Dinamo i West Ham nastavljaju dalje u Europskoj ligi.