Obavijesti

Sport

Komentari 17

Gibraltar za povijest: Prvi put zabili dva gola, pao Lihtenštajn

Gibraltar za povijest: Prvi put zabili dva gola, pao Lihtenštajn
1

Odigrali su 22 službene utakmice bez ijedne pobjede uz gol razliku 5-107, a onda u četiri dana nanizali Armeniju i Lihtenštajn. Uz to, po prvi put u povijesti zabili su dva gola u jednoj utakmici. Bravo, Gibraltar

VIDEO

Nakon što su u subotu pobijedili prvi put u svojoj povijesti u jednoj službenoj utakmici (Armenija), sinoć su nogometaši Gibraltara još jednom svoje navijače bacili u trans. Ovoga puta na svom su terenu srušili Lihtenštajn 2-1 i izbili na drugo mjesto skupine 4 Lige D Lige nacija.

Zamislite, otkako je postao član Uefe 2013. godine Gibraltar je odigrao 22 kvalifikacijske utakmice i nije uspio pobijediti niti jednom, dapače, izgubili su sve 22 i imali gol razliku 5-107. A onda u razmaku četiri dana dvaput pobijede i dovedu se u situaciju da se mogu boriti i za prvo mjesto u svojoj skupini.

Poveo je Lihtenštajn golom Dennisa Salanovića u 15. minuti, no u drugom dijelu u razmaku od samo osam minuta Gibraltar sve okreće. Najprije je zabio George Cabrera za poravnanje, a onda za veliko slavlje heroj iz Armenije Joseph Chipolina.

- Ma bili smo oduševljeni nakon pobjede protiv Armenije, a zamislite kako je tek sada nakon slavlja u domaćoj utakmici - priča Chipolina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Gibraltar u transu: Došli su do prve službene pobjede ikad...
Gibraltar u transu: Došli su do prve službene pobjede ikad...

A Joseph je, kao i ostatak reprezentacije, amater. Nogomet mu je tek hobi, a pobijedio je, primjerice, Armeniju koju je predvodio Arsenalov Henrik Mkhitarjan.

- Ma umorni smo pomalo od puta i utakmica. Nitko od nas nije profesionalac, svi imamo svoje poslove i teško je to uskladiti, pogotovo za naše obitelji. Svi smo prijatelji i ove pobjede će biti velik poticaj - kaže heroj Gibraltara koji kao i velika većina njegovih suigrača igra u gibraltarskoj prvoj ligi.

Gibraltar se trenutačno nalazi na 198. mjestu Fifine tablice. I Hrvatska je 2015. godine igrala prijateljsku utakmicu s Gibraltarom. Završilo je 4-0 u korist Vatrenih, a golove su zabili SharbiniKovačićMandžukić Kramarić.

Gibraltar sada zaostaje za Makedonijom na prvom mjestu tri boda, izjednačen je s Armenijom i s pravom se može nadati borbi za prvo mjesto. Prije ove dvije pobjede slavili su samo u dvije prijateljske utakmice i to protiv Malte i Latvije, obje s 1-0. Pogledamo li sve utakmice koje su odigrali od primanja u Uefu ovo im je prva utakmica na kojoj su zabili dva gola. 

U kvalifikacijama za Euro 2016. i SP 2018. primili su 56, odnosno 47 golova. Ovoga puta su ipak pokazali da više nisu kanta za napucavanje. Barem ne Armeniji i Lihtenštajnu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića