Obavijesti

Sport

Komentari 46

Gimnastičko čudo Niko osvojio šest zlata: Imam solidne mišiće

Gimnastičko čudo Niko osvojio šest zlata: Imam solidne mišiće
2

U svih šest disciplina Niko Nevešćanin (10) je prvak Hrvatske! Osvojio ih je na prvenstvu u Sisku. “Dnevno trenira po tri sata i uživa u tome. Slobodnog vremena nema”, priča tata Marko

VIDEO

Super se osjećam, zadovoljan sam. Mama je sretna i ponosna, a i tata je. Bilo je teško, ali puno vježbam i volim vježbati. Najteža mi je bila preča, kad sam izvodio “b okret”, kad iz velekola nazad radim velekolo naprijed. Ruke su mi izdržale jer imam solidne mišiće na rukama.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:15

Ushićeno nam je pričao Niko Nevešćanin (10), zadarsko gimnastičko čudo. Na 28. Prvenstvu Hrvatske po sparavama u Sisku okitio se sa svih šest zlatnih medalja!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bio je najbolji na konju s havataljkama, karikama, preskoku, ručama, prečama i parteru. Mali gimnastički čudotvorac zapravo je ponovio veliki uspjeh od prije nekoliko godina: istih šest zlata Niko je osvojio i u studenom 2016. godine na državnom natjecanju u Čakovcu!

- Ovo je veći uspjeh nego 2016., sad su druge okolnosti i drugačiji program, a Niko je i dvije godine stariji. Raspored natjecanja je prilično zgusnut, ja sam ovdje i kao sudac pa nisam nisam puno vidio od njegovih nastupa. Niko je sretan, ali iskusan u tome pa nije bio pretjerano euforičan, a vjerujem da ne bi bio ni previše tužan da nije ostvario ono što je zamislio. Naš plan je dugoročan i sve teče kako smo zamislili - kazao je njegov trener Josip Morožić iz gimnastičkog kluba Salto.

Prije godinu dana Niko Nevešćanin je nastupao na medunarodnom turniru u Belgiji, što mu je bio prvi nastup u inozemstvu. Osvojio je zlatnu medalju u najmlađoj kategoriji, do devet godina. Nakon natjecanja u Belgiji krenuo se pripremati za sisačko Prvenstvo Hrvatske, na kojem je opet briljiro i time sa zlatom završio prvi dio natjecateljske sezone.

No uspjeh ne pada s neba. Mali Niko i te kako je naporno radio i posvetio sve svoje vrijeme istom cilju.

- Niko trenira od četvrte godine. Uz to je i odličan učenik. On nema slobodnog vremena. Dnevno trenira u prosjeku tri sata. Jako voli gimnastiku i jedva čeka trening. Ostalo vrijeme posvećen je nastavi i učenju, tako da mu tek nešto sitno vremena ostane za omiljenu video igricu Fortnite - rekao nam je Nikin tata Marko Nevešćanin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''