Obavijesti

Sport

Komentari 72

Giroud zaustavio 'furiju', 'elf' ispustio 4-0 protiv Švedske!

Giroud zaustavio 'furiju', 'elf'  ispustio 4-0 protiv Švedske!
4

U ostalim utakmicama Švedska je iščupala bod u Berlinu nakon što je gubila od Njemačke 4-0 do 62. minute! Prvaci su ispustili pobjedu protiv Francuske u 94. min.

VIDEO

Među preostalim utakmicama kvalifikacija za SP najviše se istaknuo nevjerojatni triler u skupini C u Berlinu u kojem su Njemačka i Švedska odigrali 4-4! Europski doprvak sve je imao u svojim rukama do 62. minute kad je protiv gostiju vodio 4-0, a preostalih pola sata trebala je biti formalnost. No Šveđani nisu mislili tako te su u 'blitzkriegu' stigli do boda izjednačivši u posljednjoj minuti!

'Elf' je razbio Šveđane već u prvom dijelu dvama golovima Miroslava Klosea (8. i 15. minuta) te golom Mertesackera u 39. minuti. U nastavku Özil se u 56. pobrinuo se potpuni potop gostiju, tako su bar mislili. U razmaku od tri minute od 62. do 64. Ibrahimović i Lustig su smanjili na 4-2, a u 76. minuti  Elmander je golom dao naslutiti iznenađenje.

Isto se dogodilo u drugoj minuti sudačke nadoknade kad je Elm zabio za nevjerojatnih 4-4. Njemačka nikad u povijesti nije prokockala prednost od 4-0. U preostalim utakmicama u skupini Irska je lakoćom svladala Farske Otoke 4-1, kao i Austrija Kazahstan 4-0.

Najveći derbi u utorak igrao se u skupini I između Španjolske i Francuske, koji je završio bez pobjednika. Europski i svjetski prvak poveo je preko Sergija Ramosa u 25. minuti, a do samog kraja sve se činilo da će 'furija' ponoviti ishod kao na ovogodišnjem Euru. No u zadnjim sekundama, u 94. minuti 'pijetlovi' su organizirali kontru, a Giroud je šokirao domaćine golom glavom za konačnih 1-1. Da bi stvar bila gora po 'furiju' priliku za povišenje na 2-0 propustio je Cesc Fabregas čiji udarac s bijele točke je u 42. minuti obranio Lloris. Španjolskoj je ovo prvi domaći remi u službenoj utakmici nakon punih 7 godina! Bod je zadnji put u gostima kod 'furije' uzela Srbija odigravši 1-1 2005. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pobjeda Italije, Mađarska dobila Tursku

U skupini C Italija je na San Siru u Milanu s 3-1 savladala Dansku iako je od 46. minute igrala bez isključenog Pabla Osvalda. Zabili su za "azzurre" Ricardo Montolivo, Daniele de Rossi i Mario Balotelli, dok je za Dance poentirao William Kvist.

Italija je sada neporažena u posljednje 34 kvalifikacijske utakmice za SP ili Euro, pri čemu je ostvarila 27 pobjeda uz 7 remija. Kažimo i da je Balotelli gol zabio u trenucima dok su Talijani igrali s igračem manje, a bio mu je to peti gol u 15. nastupu za reprezentaciju u prvom nastupu od finala Eura u Ukrajini i Poljskoj.

U skupini D Mađarska je ostvarila treću pobjedu savladavši u Budimpešti Tursku 3-1 i probila se na drugo mjesto skupine s tri boda manje od stopostotne Nizozemske.

U skupini E Albanija je golom Odisea Roshija u Tirani s 1-0 savladala Sloveniju, dok je Švicarska slavila na gostovanju kod Islanda na Reykjaviku 2-0 golovima Tranquilla Barnette i Marija Gavranovića.

Grčka je u skupini G s minimalnih 1-0 slavila na gostovanju kod Slovačke u Bratislavi, a jedini je gol zabio Dimitris Salpingidis.

Uvjerljivi Nizozemska, BiH i Izrael, iznenadila Crna Gora

Nogometaši Crne Gore ostvarili su najugodnije iznenađenje u dosad završenim utakmicama europskih kvalifikacija u utorak navečer. Na Olimpijskom stadionu u Kijevu pobijedili su Ukrajince 1-0.

Jedini je pogodak na utakmici postigao napadač korejskog Seoula Dejan Damjanović u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Asistirao mu je najbolji crnogorski nogometaš Stevan Jovetić. Napadač Fiorentine inače je u 80. minuti propustio realizirati 11-erac za uvjerljiviju pobjedu gostiju.

Sa sedam bodova iz triju utakmica reprezentacija Branka Brnovića dijeli čelo ljestvice zajedno s Engleskom.

U Zenici su nogometaši Bosne i Hercegovine nadigrali Litavce 3-0 u svom četvrtom nastupu u G-skupini. Edin Džeko i Miralem Pjanić upisali su po gol i asistenciju, dok je strijelac prvog pogotka na utakmici bio Vedad Ibišević.

Bosanci s deset bodova trenutačno predvode ljestvicu svoje skupine.

Uvjerljivo su, 4-1 pobjedom, Bukurešt napustili Nizozemci. Momčad Louisa van Gaala pokazala se prejakom za domaćine povevši već zarana 2-0 pogocima napadača PSV-a Jeremaina Lensa i 20-godišnjeg braniča Feyenoorda Rolanda Martinsa Indija. Nakon što je Ciprian Marica smanjio na 2-1, Rafael van der Vaart i Robin van Persie zaključili su priču.

Nizozemci predvode skupinu D s maksimalnim učinkom: 12 bodova iz četiriju dvoboja i gol-razlikom 13-2.

Do druge su uzastopne pobjede pri četvrtom nastupu u F-skupini došli Izraelci. Ponovno je briljirao njihov efikasni napadač Tomer Hemed, 25-godišnji centarfor Mallorce, s pet golova prvi najbolji strijelac Primere iza Messija, Ronalda i Falcaa, koji su svi zabili po osam.

Izraelci su pobijedili Luksemburg u Tel Avivu 3-0, a Hemed je zabio dva gola. Prije četiri je dana u 6-0 pobjedi u Luxembourgu zabio hat-trick.

Portugalu tek bod protiv Sjeverne Irske kod kuće

Nogometaši Portugala kod kuće su gubili do 79. minute od Sjeverne Irske. Spasio ih je Postiga koji je zabio za konačnih 1-1. Sjeverna Irska povela je u 30. minuti utakmice golom McGinna.

Susret Poljske i Engleske odgođen za srijedu

Utakmica 4. kola skupine H kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo, koje će se 2014. godine održati u Brazilu, između Poljske i Engleske, odgođena je za srijedu zbog natopljenog terena u Varšavi.

Kiša je razlog zbog kojeg je sudac Gianluca Rocchi odlučio reći "ne" odigravanju utakmice. Pet sati uoči početka susreta "otvorilo se nebo" nad Varšavom i kiša je neumoljivo uništavala travnjak, a samim time i regularne uvjete odigravanja susreta.

Prema pravilima Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) susret se odgađa na maksimalno 24 sata, a prema prvim informacijama utakmica će započeti u srijedu s početkom u 17 sati prema hrvatskom vremenu.

Zanimljivo, iako stadion u Varšavi ima krov, organizatori se "nisu sjetili" zatvoriti ga kako bi se ovaj susret odigrao neovisno o kiši, te kako bi se igrači nesmetano već u srijedu zaputili prema svojim klubovima diljem Europe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova