Obavijesti

Sport

Komentari 2

Glavna faca je baka Nada: Sad viče na TV kad se unuk natječe

Glavna faca je baka Nada: Sad viče na TV kad se unuk natječe
1

BUSOM IZ VUKOVARA Baka Nada (83) doputovala je samo zbog unukova dočeka. Damir se više ne nada zlatu u Riju, a počinje pripreme za Olimpijske igre u Tokyju

VIDEO

Moja baka Nada je čudo. Ima 83 godine, a došla je iz Vukovara u Zagreb na moj doček. Hvala, bako, rekao je Damir Martin, srebrni iz Rija. A baka Nada je u zagrebačkoj zračnoj luci imala više čestitara nego njezin unuk.

- Došla sam autobusom, nisam mogla ovo propustiti. Uh, da samo znate kako sam ponosna. On je jedna vrlo uporna i iznimno inteligentna osoba, znala sam da će osvojiti medalju. Srce mi je teško izdržalo to finale - rekla je baka Nada, koja je Damirovu utrku života gledala u Vukovaru.

- Vikala sam na TV: ‘Damire, kako si bježao meni dok sam te čuvala, tako sad pobjegni drugim veslačima’ - nasmijala se baka.

Damir ju je snažno zagrlio na Plesu. Zahvalio joj je za sve što je učinila za njega. Uostalom, i sam kaže da ga u Vukovaru više poznaju po baki, direktorici u dvije škole, nego po veslanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U prosvjeti sam bila 40 godina, svi me znaju. Damir u školi? Bio je dobar, pomagala sam mu kod učenja, ali nije me često ljutio - priča baka.

Damir se samo nasmijao. On se dobro sjeća bakina prodorna glasa.

- Ne znam, valjda je zaboravila kako je nekad bilo. A bilo je svega... Ali priznajem, puno mi je pomogla u učenju - rekao je uz osmijeh.

Dobro, i baka je u nečemu bila crna ovca u obitelji. Jedina nije veslala. Djed je bio u čamcu, kao i Damirovi roditelji.

- Jednom sam ušla u čamac, ali moj sport je bilo trčanje - kaže baka.

Martin se potom okrenuo prema djevojci Mateji Mrši. I njoj je jedva čekao pojuriti u zagrljaj.

- Ona mi je u Riju najviše nedostajala. Zajedno smo godinu dana, no velika mi je podrška - kaže Damir, koji će možda ipak u konačnici i dobiti zlato. HOO se bori za zlatno odličje koje je odnijelo nekoliko tisućinki.

- Lijepo od njih što ne odustaju, ali sumnjam da će se nešto promijeniti - kaže Damšo, kojega je na Plesu dočekalo nekoliko stotina navijača.

- Dao sam sve od sebe i ni za čim ne žalim. Sad počinjem pripreme za OI u Tokiju 2020. - kaže.

Nakon srebra ostao je u Brazilu bodriti ostale naše sportaše.

- Uh, koji stres... Nakon utakmica rukometaša, košarkaša i vaterpolista jedva sam mogao zaspati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...