Obavijesti

Sport

Komentari 2

Glavni ždrijeb Roland Garrosa izborila i Vekić nakon preokreta

Glavni ždrijeb Roland Garrosa izborila i Vekić nakon preokreta
2

Nakon što je Borna Gojo po prvi puta izborio glavni ždrijeb Roland Garrosa, uspješna je bila i Donna Vekić koja je preokretom u tri seta svladala Anastaziju Gasamovu

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u glavni ždrijeb drugog ovogodišnjeg "grand slam" turnira, Roland Garrosa koji počinje u nedjelju u Parizu, ona je u posljednjem 3. kolu kvalifikacija nadigrala Anastaziju Gasamovu sa 4-6, 6-2, 6-2 nakon skoro tri sata igre.

Pokretanje videa ...

Prvi je set trajao čak sat i 23 minute, a od 10 fgemova njih čak sedam je otišlo na stranu igračice koja je vraćala servis. Vekić je, nažalost, izgubila četiri igre na svoj početni udarac, a Gasamova samo tri.

No, u preostala dva seta Vekić je bila daleko učinkovitija na svom servisu, više nije izgubila niti jedan gem na svom početnom udarcu, dok je svojoj suparnici u svakoj dionici još dva puta oduzimala servis. U drugom setu je Vekić spasila čak osam "break-lopti", no u trećem više nije mniti bila suočena s opasnosti gubitka servisa.

Viking Open - Day Four - Nottingham Tennis Centre

Ranije u četvrtak se kroz kvalifikacije do glavnog turnira u muškoj konkurenciji probio Borna Gojo 7-6 (1), 6-1 pobjedom protiv Argentinca Juana Ignacija Londera, a isto će u petak pokušati i Nino Serdarušić koji će za suparnika imati Amerikanca Bjorna Fratangela.

THE CANADIAN PRESS 2021-08-11