Obavijesti

Sport

Komentari 37

'Hvala Iztoku na svemu što je dao za rukomet, bio je velik'

'Hvala Iztoku na svemu što je dao za rukomet, bio je velik'
10

Prihod sa subotnjeg spektakla, utakmice Lige prvaka između rukometaša Zagreba i Barcelone, ide obitelji nažalost prerano preminule rukometne legende Iztoka Puca

VIDEO

U podne je održana press konferencija rukometaša Zagreba uoči subotnje utakmice Lige prvaka protiv Barcelone. To je i trebala biti tema susreta s novinarima, ali je pala u drugi plan nakon tužne vijesti o Iztoku Pucu koji je sinoć prerano preminuo. Izgubio je bitku s rakom. 

'Presica' je počela minutom šutnje, a Bartol Kaleb je smogao snage za par riječi.

- U ovom trenutku jako je teško naći riječi zahvale Iztoku, bio je među najboljim rukometaša na ovim prostorima. Naša humanitarna akcija za pomoć obitelji pokojnog Puca ostaje. Želio bih da popunimo Arenu, da im što više pomognemo - rekao je direktor.

Prihod je trebao ići za liječenje, ali će sada otići shrvanoj obitelji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi čovjek kluba, Zoran Gobac, kroz suze je pričao o Pucu, a nakon par minuta je uspio dovršiti misli.

- Iztok je bio stožerni igrač, odrastao je u našem klubu. Moramo mu se zahvaliti na svemu što je dao za naš klub i rukomet. Bio je doveden u naš klub 1990. godine, probio je sve transfere u Hrvatskoj i Europi te godine. S njim smo napravili stravičan iskorak, bili dvaput klupski prvaci Europe. On je s reprezentacijom bio treći u Portugalu, drugi na Islandu na SP-u, a kruna karijere mu je bila zlatna olimpijska medalja. Bio je gospodin-čovjek. Igrao je za tri selekcije, jedan je od najvećih rukometaša u povijesti - rekao je Gobac i dodao:

- Izrazio je želju da bude kremiran, dio da se pospe u Novalji,  dio s majkom. Želim da damo svi sve od sebe da ga dostojanstveno ispratimo.

Obrvan: Ni Barcelona ne igra svaki dan pred 15.000 ljudi

Ivica Obrvan igrao je s Pucom s kojim je i generacija. Bio je vidno tužan, ali i primoran okrenuti se utakmici.

- Znamo s kim igramo, Barcelona je najbolje posložena momčad u Europi, uz Kiel, nemaju ni jednu slabu točku. No igramo kod kuće, pred punom dvoranom, oni su favoriti, ali su isto tako ljudi. Utrkivat ćemo se, boriti, nećemo se povlačiti, probat ćemo napravit iznenađenje. Ni oni ne igraju svaki dan pred 15000 ljudi. 

Gyula Gal se nada kako će publika biti osmi igrač, a Jakov Gojun vjeruje u iznenađenje.

- Puc nam je samo dodatni motiv. Oni su dugo u vrhu, ali nemamo što izgubiti i idemo 'na glavu', pokazati svima koji dođu da im se možemo suprotstaviti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener