Obavijesti

Sport

Komentari 19

Juranović: Jedva čekam osjetiti ljubav; Musa: Put je bio trnovit, ali se napokon sve isplatilo...

Juranović: Jedva čekam osjetiti ljubav; Musa: Put je bio trnovit, ali se napokon sve isplatilo...
4

Juranović je nedavno zabio prekrasan gol iz slobodnjaka u Europskoj ligi, ali... "Mislim da imamo dobrih pucača tako da se neću gurati, ali ako treba tu sam", poručio je desni bek Union Berlina

VIDEO

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u subotu očekuje prva utakmica u kvalifikacijama za Euro 2024., što će ujedno biti i prvi ogled 'vatrenih' nakon bronce u Katru.

U ponedjeljak se pred novinarima pojavio izbornik Zlatko Dalić, a danas su na njegovom mjestu bili Josip Juranović i debitant Petar Musa. Podsjetimo, u subotu na Poljudu 'vatreni' dočekuju Wales, dok tri dana kasnije gostuju u Turskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Juranović i Musa na presici

- Mnogo se toga dogodilo, ali mislim da sam pogodio što se tiče odabira kluba. Od prve utakmice me krenulo, nadam se da će tako ostati i dalje. Ne mogu se žaliti, treći smo na tablici... - kazao je u uvodu Juranović, koji je nakon bronce u Katru promijenio sredinu, ali je kvaliteta njegovih predstava ostala nepromijenjena.

'Neka ostane među nama što je mama poručila'

- Mislim da će prva utakmica biti najzahtjevnija jer se prvi put okupljamo nakon sjajnog rezultata na svjetskom prvenstvu. Jedva čekamo utakmicu. Bit će to nešto dobro što ćemo moći gledati i u budućnosti - nastavio je.

I Josip Stanišić je u sjajnoj formi...

- Tako je, drago mi je da igra u sjajnoj formi. Mi ćemo se dokazivati na terenu, jako smo dobri prijatelji i mislim da se nitko neće naljutiti. Bez obzira tko igrao.

Riječ je zatim dobio i debitant Musa.

- Jako sam sretan i zadovoljan što sam ovdje. Veselim se svakom treningu i na meni je da se pokažem. Ne očekujem ništa previše. Idem trening po trening. Želim se pokazati u najboljem svjetlu izborniku i vidjeti kako će se to razvijati.

Dugopolje: Trening hrvatske nogometne reprezentacije

Mama Jagoda bila je reprezentativka. Što ti je poručila?

- Jako je sretna, zadovoljna i ponosna. A što je poručila...neka to ostane među nama.

'Jedva čekam na Poljudu osjetiti ljubav'

Hrvatska prvu utakmicu igra u subotu protiv Walesa na Poljudu.

- To mi je prvi dom. Jedva čekam doći osjetiti tu ljubav. Znamo mi kad igra reprezentacija bilo gdje da će stadion biti rasprodan.To je jednostavno jedna velika obitelj kao što je i naš slogan. Okupljamo sve ljude i nadam se da ćemo ih usrećiti - kazao je Juranović pa nastavio:

- Mislim da smo to naučili, barem mi na bekovima, da ćemo trčati za krilnim napadačima. Morat ćemo igrati kao i protiv Brazila, svi skupa. 

Musa je već dobio poziv izbornika, no ispriječio se koronavirus.

- Moglo bi se reći, bilo mi je teško. Dobio sam koronu u najgorem mogućem razdoblju, ali sad sam tu i prvenstveno mi je drago što sam zdrav i što sam tu s ovim dečkima.Ostvario mi se dječački san. Na meni je da uživam iz dana u dan. Naravno, volio bi zaigrati što prije, zabiti gol i pomoći momčadi. Put nije bio lagan, ali tu sam gdje jesam, jako sam zadovoljan i mogu reći da se napokon sve isplatilo - kazao je pa nastavio:

- Gdje sam bio za vrijeme SP-a u Katru? U vrijeme SP-a imali smo deset dana slobodnog u klubu. Pratio sam svaku utakmicu kao navijač. Iskreno, od malena sam simpatizirao Marija Mandžukića i to je moj uzor u hrvatskoj reprezentaciji. Zasad nismo previše pričali, ali vidjet ćemo.

'Neću se gurati da pucam slobodnjake'

Josipe, gdje su dres i medalja iz Katra?

- Tamo gdje sam i ja. Tamo gdje je najsigurnije. 

Hoćeš li i u reprezentaciji pucati slobodnjake ili su oni rezervirani?

- Mislim da imamo dobrih pucača tako da se neću gurati, ali ako treba tu sam. 

Dugopolje: Trening hrvatske nogometne reprezentacije

Josipe, što možeš poručiti Petru?

- Mogu mu reći da će biti trnoviti put, ali ako odluči napraviti to što želi, mislim da može napraviti velike stvari. Ide mu dobro. Mogu mu reći da naporno radi, da visoko postavi ciljeve i da ih pokuša dohvatiti.

Što možeš donijeti momčadi?

- Rekao bi da sam napadač koji može raditi dobar presing, mogu raditi za momčad i na kraju krajeva dati neki gol. Postoji pozitivna trema, ali ništa što može utjecati na mene i moju igru. Spreman sam za nadolazeće utakmice - kazao je Musa.

'Maksimalno koristim minutažu'

U Benfici nisi prvotimac, ali sjajno koristiš vrijeme na travnjaku...

- Bio sam upoznat sa situacijom kad sam dolazio. Ali to je nešto što mi može donijeti samo dobro. Zadovoljan sam s odabirom. Ne igram koliko bih možda htio, ali mislim da maksimalno koristim minutažu.

Josipe, u čemu si napredovao od dolaska u Union i koja je razlika među klubovima i ligama kojima si dosad nastupao?

- Mogu reći da sam malo napredovao u defenzivi jer se malo više branimo, ali mislim da su to mala poboljšanja koja su mi trebala. Odabrao sam dobru ligu, napredovao sam i sad želim još više - kazao je pa nastavio:

Dugopolje: Trening hrvatske nogometne reprezentacije

- Kad sam bio u Legiji imali smo loptu u nogama, u Celticu smo također imali posjed, a sad u Unionu imamo malo manje, ali smo kompaktni. Nadam se da ćemo tako nastaviti. A što se tiče HNL-a, to je bilo jako dugo. Dosta se poboljšao od kad sam ja bio ovdje. Dolaze poznati igrači. Mislim da može samo rasti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener