Obavijesti

Sport

Komentari 2

Globalna ekonomska kriza uzima prve žrtve u sportu

Globalna ekonomska kriza uzima prve žrtve u sportu
6

ekonomska kriza pogodila je i rukomet. Njemački rukometni prvoligaš Nordhorn našega Gorana Šprema prva je sportska žrtva globalne recesije

VIDEO

Momčad našeg reprezentativca Gorana Šprema, inače devetoplasirani klub Bundeslige i prošlogodišnji osvajač Kupa pobjednika kupova, u dugovima je od oko milijun eura te je pokrenut stečajni postupak...
- Sad se smijem, ne znam što bih drugo - kaže Šprem, kojeg trenutačna nezavidna financijska situacija u klubu nije iznenadila.
- Plaće su već neko vrijeme kasnile po mjesec ili dva, ali uvijek su stizale. Nikome nisu ostali dužni - govori Šprem i napominje:
- No sada već četiri mjeseca nismo dobili ništa i prema zakonu slijedi stečajni postupak. Poslovanje kluba je 'pročešljala’ financijska policija, a ovih dana bi nam se trebao obratiti stečajni upravitelj. Tada će sve biti jasnije, znat ćemo na čemu smo...
Klub je prošlog tjedna napustio najbolji igrač, njemački reprezentativac Holger Glandorf potpisavši za Lemgo, a klub će inkasirati 150.000 eura odštete.
- On je otišao na vrijeme, sada je prijelazni rok u Njemačkoj završio i možemo se samo nadati najboljem. Njegova odšteta neće spasiti klub, a mi koji smo ostali više jednostavno ne možemo otići. Tko će sada kupovati igrače - pita se Šprem, koji se nada kako klub ipak neće proglasiti bankrot:
- Koliko sada znam, u slučaju da proglase bankrot, možemo se pozdraviti s novcima koje nam duguju, a klub se automatski 'seli’ u 2. ligu. Ako u sljedeća četiri tjedna klub namiri dugovanja prema igračima i državi, mogao bi se proglasiti stečaj i tada bi, kroz neko vrijeme, mogli naplatiti svoja potraživanja. Sve mi je to jako čudno, rukomet je u Njemačkoj izuzetno popularan, a čelnici kluba nisu uspjeli naći jake sponzore, iako je naš klub po budžetu među slabijima. Možda je i recesija kriva za sve ovo...

TRI MJESECA DRŽAVA IGRAČIMA JAMČI 5400 EURA
Ako klub proglasi stečaj, igrači će sljedeća tri mjeseca od države dobivati 5400 eura bruto, kaže Goran Šprem, koji se nada kako će sezonu završiti u Njemačkoj:
- A onda tražiti novi klub. Gore od ovoga ne može biti...

PRESTANAK SURADNJE S T-COMOM
Premda su krajem prošle godine krenule priče kako sponzori bježe iz Dinama, u maksimirskom klubu to su demantirali. Priznali su tek da je neizvjesna suradnja s T-Comom. Nisu dogovorili suradnju za 2009. godinu, no u Dinamu su to opravdali emisijom “Volim nogomeT”. T-Com glavni je sponzor 1. Hrvatske nogometne lige, a nakon pokretanja i spomenute televizijske emisije. Ostali sponzori maksimirskog kluba još nisu najavili prekid suradnje ili smanjenje sponzorskih ugovora.

ZAGREBAŠI U MINUSU MILIJUN EURA
Rukometaše CO Zagreba čekaju revizije ugovora, a na kraju sezone najmanje će šest igrača napustiti klub. Glavni menadžer Zoran Gobac priznao je kako je klub u minusu od milijun €, a dva velika sponzora nisu produžili ugovore za sljedeću sezonu.

CIBOSI ZA SADA KRIZU NE SPOMINJU
Košarkaši Cibone prošli su Božić, nakon dugo vremena, proveli bez štrajka. Iako su plaće već tradicionalno kasnile, za sada nitko ne spominje krizu ili otkaze sponzora. No sljedeće sezone zasigurno će tražiti nešto jeftinija strana pojačanja.

VATERPOLISTI U BORBI ZA SPONZOE
Vaterpolski klub Mladost godinama vodi bitku oko sponzora. Kriza za njih nije nikakva novost, plaće su često kasnile, no igrači su uvijek na kraju isplaćeni. Sada je situacija još teža, pitanje je koliki će biti budžet “žabaca” u sljedećoj sezoni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani