Obavijesti

Sport

Komentari 8

Gobac: Ciboni saniraju dug, a nas su htjeli 'baciti' u Lučko

Gobac: Ciboni saniraju dug, a nas su htjeli 'baciti' u Lučko
5

Ispada da svaki od tri košarkaška kluba u gradu treba imati svoju dvoranu, a tri rukometna kluba dijele Kutiju šibica, rekao je šef Zagreba nakon pobjede kod Borca

VIDEO

Rukometaši Croatije osiguranja u utorak navečer u Banjaluci su u prepunoj dvorani, pred 5000 gledatelja, svladali u SEHA ligi Borac 29-24, a u srijedu u podne su u jakom sastavu izašli pred novinare uoči subotnjeg dvoboja s Bosnom u Ligi prvaka (Arena, 20.15 sati, HTV 2).

- Treba nam što više jakih utakmica, SEHA liga ih daje. Uvjeren sam da će sljedeće sezone u njoj igrati i slovenski i mađarski klubovi, a u travnju iduće godine s EHF-om ćemo pregovarati o protočnosti klubova u europske kupove. Momčad je s Borcem pokazala da diže formu što je važno jer nas u Ligi prvaka očekuje velika borba za drugo mjesto u skupini - rekao je Zoran Gobac, predsjednik klupskog Odbora za hitnost.

Osvrnuo se Gobac i na prijedlog izmjene Zakona o športu vezan uz naknade vrhunskim sportašima. Ne čudi, jer među njima je mnogo rukometaša.

- U Hrvatskoj za sve ima novca osim za sport. Predlagači izmjena zakona pokazali su se nedoraslima, njihov je prijedlog tragikomičan. Bilo bi bolje da su prepisali taj dio iz Srbije, koja je to dobro riješila. Vrhunskim sportašima treba dati što im pripada, ali ih nikako ne treba ponižavati. Pa već su uskraćeni time što im u osnovicu za mirovinu ne ulaze svote koje dobijaju za ugovore već samo plaće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kratko je Gobac izvijestio i o klupskim problemima.

- Kasnimo s isplatama triju plaća, potrudit ćemo se da do kraja godine uhvatimo normalni ritam isplate. U pregovorima smo s Inom za produljenje sponzorskog ugovora, izostala je očekivana pomoć gradskih struktura, ali status ćemo izboriti svojim rezultatima.

Protiv Sävehofa je podbacio posjet, protiv Bosne se najavljuju dobro ispunjene tribine. Otuda i pitanje nije li se klub mogao više angažirati na tom segmentu već za prvu utakmicu u Areni.

- Nas nitko nije sanirao, sami to činimo. Da nije tako možda bismo se i prije mogli posvetiti navijačima. Nismo odustali od Rukometnog doma, ne predajemo se. Htjeli su nas baciti u Lučko, ali nije im uspjelo. Inače, ispada da svaki od tri košarkaška kluba u gradu treba imati svoju dvoranu, a tri rukometna kluba dijele Kutiju šibica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu