Obavijesti

Sport

Komentari 5

Goce Sedloski: Ovo je povijesna prilika za klub, ali i za sve nas...

Goce Sedloski: Ovo je povijesna prilika za klub, ali i za sve nas...
1

Dinamo će protiv Benfice zaigrati bez nekolicine važnih igrača, Goce Sedloski na raspolaganju nema Jurišića (kartoni), Franjića i Krizmanića, Hrvoja (ozljede), dok Šipoš više nije igrač 'modrih'...

VIDEO

Ma dečki su sjajni, odlično rade na treninzima, pravi su profesionalci, pa svi vjerujemo kako protiv Benfice možemo ostvariti željeni rezultat, kaže nam Goce Sedloski (46).

Pokretanje videa...

00:51

Dinamova juniorska momčad zaputila se u švicarski Nyon gdje mlade nade hrvatskog prvaka danas očekuje četvrtfinale Uefine Lige mladih protiv Benfice. Jasno, u Nyonu će se odigrati kompletna završnica juniorske Lige prvaka, a uz Dinamo i Benficu tu se još nalaze Midtjylland, Ajax, Salzburg, Lyon, Inter i Real Madrid. Zagrepčani će danas od 18 sati zaigrati protiv Benfice, a u polufinalu bi čekali boljeg iz dvoboja Midtjyllanda i Ajaxa.

Zagrebački fakini iza sebe imaju niz sjajnih rezultata, Dinamo je predvođen Igorom Jovićevićem bio drugi u skupini gdje su još bili Man. City, Atalanta i Šahtar, u playoffu je pao kijevski Dinamo, a u osmini finala Lige mladih i minhenski Bayern. Mlade nade Dinama testirale su se proteklih dana na korona virus, svi su dobili negativne rezultate, pa su se u ponedjeljak optimistički zaputili prema Nyonu.

Soccer - FIFA World Cup 2010 - Qualifying Round - Group Nine - Scotland v FYR Macedonia - Hampden Park

- Već sam dva mjeseca na klupi ove momčadi, dečki stvarno rade sjajno. Svi igrači prihvaćaju moje zahtjeve, imali smo dobre rezultate u pripremama, pa odmah pobjednički krenuli i u Drugoj HNL. Sada samo treba i nastaviti tako - kaže Goce Sedloski, pa dodaje:

- Imamo i nekih problema, ozlijeđeni su nam Hrvoj, Franjić i Krizmanić, Jurišić ima žute kartone, a u momčadi više nema Šipoša. To su objektivni problemi, riječ je o petorici igrača koji su do sada bili standardni, a neki od njih poput Hrvoja, Krizmanića ili Franjića već imaju i iskustvo igranja u prvoj momčadi. Morat ćemo nešto smisliti, pogotovo u zadnjoj liniji gdje nam fale oba beka.

Ipak, Sedloski na raspolaganju ima prvotimce - Josipovića, Šutala, Gvardiola i Marina...

- Oni su velika kvaliteta Dinama. Evo, već na toj prvenstvenoj utakmici protiv BSK-a smo mogli vidjeti kakvi su to profesionalci, milina ih je imati u momčadi. Iznenadili su me kako rade i kako se ponašaju, vidi se da su vođe ove momčadi, pa se odmah i drugi igrači ponašaju drugačije, svi su motiviraniji. 

Kako u svlačionici 'diše' Tueto?

- Ne želim poimence nikoga izdvajati, ali i on jako dobro radi. Čak mislim da mu je sada i nešto lakše u drugoj momčadi, pogotovo što je odnedavno s nama i Francois Moubandje. Ima s kime pričati na francuskom, odmah je i on opušteniji.

Jeste li pričali i s bivšim trenerom Igorom Jovićevićem?

- Jesam, pričali smo. Sada je sve puno teže, korona je zaustavila nogomet, mi ne možemo pronaći nikakve utakmice Benfice u ovom post-korona razdoblju. Znamo da su odlična momčad, imaju odličnu školu, ali takvu ima i Dinamo. Benfica je jedan od favorita ovog natjecanja, pobjeđivali su velike momčadi poput Zenita, Liverpoola, Leipziga, izgubili su samo od Lyona. No, mi ćemo se postaviti na svoj način, pokazati koliko i sami vrijedimo.

Goce Sedloski je nastavio...

- Gledao sam sve dosadašnje utakmice Dinama u juniorskoj Ligi prvaka, tu moram čestitati Igoru Jovićeviću i igračima na sjajnim rezultatima. Nije jednostavno pobjeđivati momčadi poput Bayerna, ali dečki su odradili strašan posao.

Vi ste bili stoper, možete li sebe usporediti s Gvardiolom ili Šutalom dok ste bili u njihovim godinama?

- Ma to su bila drugačija vremena, Šutalo i Gvardiol su vanserijski talenti. Kada gledam stopere po nekim europskim klubovima, onda sam još sigurniji kako njihova cijena na tržištu može biti i puno veća. Žao mi je samo što tu utakmicu protiv Benfice nećemo igrati doma pred punim tribinama, ali mi u Nyon ne idemo na izlet. Ovo je povijesna prilika za klub i sve nas, a i u Ligi prvaka vidimo kako je u jednoj utakmici baš sve moguće.

Osjećate li da vas vaši igrači malo više respektiraju, ipak ste klupska legenda?

- Ma ne, mi imamo odličan odnos. Da, ponekad zagalamim na njih, nekad ih i pohvalim, ali to je sve dio trenerskog posla. Nemam taj osjećaj da me gledaju na 'drugačiji način', ali tko zna možda oni imaju taj respekt u sebi. 

Vaša igračka sjećanja na Dinamo?

- U Zagrebu sam proveo 7,5 godina, puno je tu lijepih uspomena. Stigao sam iz Engleske, nisam nikoga poznavao, a onda su me igrači i navijači sjajno primili. Nikad se nisam štedio, navijači su to prepoznali. Bili smo odlična klapa, igrali Ligu prvaka, ali jednom i 'Ligu za bedaka', no to se sve događa u nogometu - završio je Goce Sedloski koji je kao stoper za Dinamo u sezoni 2003/04. zabio 21 službeni gol! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram