Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Godina je stvarno grozna, pa upomoć zovu Ivana Groznog

Na Poljudu zapravo nemaju 'pravog' kandidata za preuzimanje kluba. Trenutačno je najozbiljniji Katalinić, no on je zauzet obavezama u susjedstvu, u Parku mladeži...

Filip Brala/PIXSELL
Foto: Filip Brala/PIXSELL
18 komentara

Goran Vučević je drugi put u kratkoj trenerskoj karijeri ponio prefiks “bivši trener Hajduka”, a jučer se do kasnog poslijepodneva nije naziralo ime njegova nasljednika. Kandidata je, kao i uvijek kad je Hajduk u pitanju, puno. No, predsjednik Josip Grbić uvjeravao je kako neće izabrati naprečac.

- Hajduk je preozbiljan klub da bi na brzinu odlučivao o tako važnom pitanju - ustvrdio je Grbić i dodao:

- Dobro ćemo promisliti, razgovarati s potencijalnim kandidatima i pokušati izabrati dugoročno rješenje, trenera koji će voditi Hajduk i sljedeće sezone.

Trenutačno je najozbiljniji kandidat na dulji rok Ivan Katalinić, najtrofejniji Hajdukov trener u povijesti kluba. No Kate je zauzet obavezama u susjednom dvorištu, u Parku mladeži.

- Trener sam Splita i do kraja sezone koncentriran sam samo na to da izborimo plasman u Europu - kratko je rekao Katalinić. Nije želio govoriti o dugoročnim planovima:

- O tom potom, vidjet ćemo na ljeto...

Ako Katalinić ipak ne prihvati ulogu spasitelja, kandidat će, kao i uvijek kad je upražnjena klupa Hajduka, biti Zoran Vulić. Kuloari “šuškaju” i o inozemnom rješenju.

Ne pronađu li dugoročno rješenje, u Hajduku će tražiti “vatrogasca”. Jer netko mora voditi momčad ovih pet kola. Ta je uloga odmah ponuđena sportskom direktoru Ivici Kaliniću, koji ju je odbio zbog zdravstvenih razloga.

- Nemam se pravo kockati sa zdravljem i svojom obitelji, na kraju ni s Hajdukom - opravdao se Kalinić.

Joško Španjić više ne želi ulogu “vatrogasca”, misli da je spreman za ozbiljniju ulogu. Praktično jedina “unutarnja rezerva” je Ivica Matković, prvi čovjek omladinskog pogona.

- Nije problem pomoći klubu nekoliko mjeseci, no moj cilj je izgurati projekt omladinske škole do kraja. Od tog projekta Hajduk će dugoročno živjeti.

U cijeloj priči sigurno je tek da će današnji trening voditi dosadašnji Vučevićev pomoćnik Saša Glavaš.

Špaco: Netko je srušio sve što smo izgradili Reja i ja...

Nažalost, u Hajduku se ne poštuje struka. Reja i ja postavili smo temelje, podignuli prvi kat i postavili armaturu za drugi. Ali svaki novi meštar ima svoje ideje pa je tako i našu kuću netko srušio te počeo graditi novu, od temelja, rekao je Stanko Poklepović.

Bira se i predsjednik

Hajduk bi danas trebao dobiti i novog predsjednika te tročlanu upravu. U 19 sati sazvana je sjednica Povjerenstva, koje bi od sedam kandidata trebalo izabrati novo vodstvo kluba.

Naši partneri pišu
Message