Obavijesti

Sport

Komentari 18

Godinu dana gledao po tekmu dnevno i oduševio ga - Mamić!

Godinu dana gledao po tekmu dnevno i oduševio ga - Mamić!
1

Prijatelj me pitao mislim li da je izvedivo 356 dana u komadu pogledati po jednu utakmicu dnevno, a ja sam mu odgovorio: 'Tko zna, možda pokušam kako bi saznao'...

VIDEO

Mađarski novinar Tomasz Mortimer 6. rujna 2017. godine upustio se u jednu ludu pustolovinu. Odlučio je punih 365 dana pogledati barem jednu nogometnu utakmicu dnevno, a zaključno s današnjim danom može reći da je uspio.

Prije godinu dana objavio je na Twitteru:

- Okej, sljedećih 365 dana pokušat ću pogledati barem jedno poluvrijeme nogometa uživo svaki dan.

Gledao je godinu dana sve od Premier lige preko argentinske druge lige, čileanskog kupa pa do La lige, a ni sam ne zna zašto: 

- Često me ispituju zašto sa uopće počeo i još nemam smislen odgovor. Valjda hir, prijatelj me upitao što mislim je li to izvedivo, a ja sam mu odgovorio: 'Tko zna, možda pokušam kako bih saznao'. Iskreno, nisam baš sve dobro promislio, ali kad sam objavio tweet bilo mi je neugodno ne pokušati - rekao je Mortimer, koji ističe da definitivno nije bilo lako:

- Radi obaveza, često ne bih dolazi kući prije 22-23 sata pa sam morao gledati južnoamerički nogomet do dva ujutro. Možete zamisliti kako sam izgledao na poslu iduće jutro.

- Također, prijatelje nisam vidio godinu dana - rekao je kroz smijeh i dodao - Na nekoliko festivala sam došao potpuno trijezan kako ne bih zaboravio pogledati nogometnu utakmicu kad dođem doma.

Obvezati se na nešto 365 dana, makar to bilo gledanje nogometa, nije lak zadatak, a čovjek koji je u tome uspio, kao najbolju utakmicu izdvaja onu Mamićevog Al Aina.

- Nekoliko puta sam zamalo odustao pomislivši 'koja glupa ideja', ali na kraju mi je drago što nisam. Najbolja utakmica koju sam pogledao je El Clasico Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Ain - Al Wahda, koja je završila 6-2'.

Momčad Zorana Mamića u toj je utakmici već u prvom vremenu imala dva gola prednosti, ali se gosti nisu predali i golovima u 68. i 69. minuti su stvari vratili na početak. Međutim, Al Ain se probudio i u razmaku od samo 20 minuta dao četiri gola za konačnih 6-2. U samoj završnici susreta gostujuća momčad ostala je s dva igrača manje zbog crvenih kartona.

Tomasz Mortimer ukupno je pogledao 32 850 minuta nogometa (plus sudačka nadoknada). Svjedočio je 1051 golu te 23 utakmice bez golova. Prva koju je pogledao bila je Paks-Videoton u mađarskoj OTP Bank ligi, zadnja je bila prijateljska utakmica između Slovačke i Danske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani