Obavijesti

Sport

Komentari 35

GOLČINA! Rooney je utrpao s centra očajnom West Hamu...

GOLČINA! Rooney je utrpao s centra očajnom West Hamu...
1

Praktički iz svoje polovice slavni je Englez ubacio loptu u mrežu. Četvrti gol za Everton zabio je Williams, a naš Nikola Vlašić ušao je u 92. minuti umjesto Calwerta-Lewina

VIDEO

David Moyes nije uspio pokrenuti West Ham koji djeluje još očajnije poslije otkaza Slavenu Biliću. Danas su kod također ove sezone lošeg Evertona dobili četiri komada (4-0), od čega tri od legendarnog Waynea Rooneyja.

Posebno impresivan bio je gol za 3-0 u 66. minuti kada je lukavo iskoristio nespretno istrčavanje i ispucavanje gostujućeg golmana Joea Harta.

VIDEO

Praktički iz svoje polovice slavni je Englez ubacio loptu u mrežu. Četvrti gol zabio je Williams, a naš Nikola Vlašić ušao je u 92. minuti umjesto Calwerta-Lewina.

Arsenal je na Emiratesu uvjerljivo slavio protiv Huddersfielda rezultatom 5:0. Topnici su rano došli u vodstvo, igrala se 3. minuta kada je francuski napadač Alexandre Lacazette lijepu akciju svoje momčadi okončao golom plasiravši loptu iskosa u suprotan kut.

Isti igrač imao je vrlo dobru priliku i u 32. minuti kada je glavom pucao malo povrh grede. Wenger ga je na poluvremenu zamijenio sunarodnjakom Olivierom Giroudom koji u 68. minuti na asistenciju Özila udvostručuje prednost.

Bio je to tek početak uragana Arsenala koji je u iduće tri minute zabio još dva gola! Prvo je njemački reprezentativac još jednom asistirao za gol Sancheza u 69. minuti, a onda se dvije minute kasnije i sam upisao u strijelce!

U gostujućoj mreži vidjeli smo i peti pogodak koji je u 87. minuti postigao Giroud na asistenciju Seada Kolašinca koji svih 90 minuta vrlo dobro odigrao na poziciji lijevog beka.

Chelsea minimalno, Conte isključen

Chelsea je nakon remija protiv Liverpoola u prošlom kolu pobijedio Swansea rezultatom 1:0.

Momčad Antonija Contea u prvom poluvremenu nije uspjela doći do gola usprkos čak 12 udaraca po golu gostiju koji nisu pucali - niti jednom! 

Jedino veće uzbuđenje bilo je isključenje Contea koji je agresivno gestikulirao prema sucu Masonu nakon što je ovaj krivo dosudio korner. Zanimljivo, bilo je to prvo isključenje u karijeri talijanskog trenera kojeg je na klupi do kraja utakmice zamijenio Angelo Alessio.

Portugalska mlada zvijezda Renato Sanches na ljeto je stigao na posudbu u Swansea iz Bayerna, no čini se kako se niti u Engleskoj nije najbolje snašao s obzirom da je ponovno na poluvremenu ostao u svlačionici zbog loše igre.

Chelseaju je zasluženu pobjedu donio Rüdiger koji je u 55. minuti na precizan ubačaj s desne strane silovito zakucao loptu u mrežu.

City golčinom u nadoknadi zadržao pobjednički niz

Manchester City protiv Southamptona je na Etihadu u posljednjoj minuti doša do 2:1 pobjede.

Guardiolina momčad je uoči utakmice držala prvo mjesto ljestvice s osam bodova više od pratnje, a u vodstvo je došla zahvaljujući autogolu nizozemskog braniča Virgila Van Dijka i 47. minuti.

Činilo se tada da će građani prošetati do pobjede s obzirom na dominaciju na terenu, no njihove brojne promašaje kaznio je Oriol Romeu u 75. minuti koji je zabio iz drugog udarca svoje momčadi u okvir gola. 

Nakon niza neuspješnih pokušaja, City u šokantnoj završinici dolazi do pobjede u šestoj minuti sudačke nadoknade kada na asistenciju De Bruynea zabija Sterling i zasluženo donosi sva tri boda svojoj momčadi koja je na kraju imala 75% posjeda lopte i čak 26 udaraca po golu!

Liverpool je s Lovrenom u obrani na gostovanju kod Stoke Cityja došao do uvjerljive 3:0 pobjede.

Kloppova momčad povela je preko Sadija Manea u 17. minuti, a isti igrač mogao je postići i drugi gol na utakmici nekoliko minuta poslije kada je pogodio vratnicu.

Stoke je prijetio preko Shaqirija i Croucha koji su promašivali najbolje prilike domaće momčadi pa je Liverpool na kraju bez većih problema uspio ostati čiste mreže i doći do još dva gola koja je postigao Salah u 77. i 83. minuti.

PSG se namučio, Monaco i Lyon izgubili

U susretu 15. kola francuskog nogometnog prvenstva lider PSG je pobijedio Troyes 2-0, no kolo su obilježili porazi Monaca i Lyona.

PSG je do pobjede protiv Troyesa stigao daleko teže nego što se očekivalo. Obranu gostiju slomio je Neymar tek u 73. minuti, a pobjedu je potvrdio Edison Cavani u sudačkoj nadoknadi. Parižani su mogli i ranije do vodstva, no Cavani je u 41. minuti promašio kazneni udarac.

Monaco je u derbiju kola poražen na gostovanju kod Nantesa 0-1, a pogodak odluke zabio je Lucas Lima u drugoj minuti sudačke nadoknade sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pored nemoćnog Danijela Subašića.

Još veće iznenađenje je priredio Lille porazivši na gostovanju Lyon 2-1. Lille je do ovog kola bio u zoni ispadanja, a ovom pobjedom je napredovao za jedno mjesto i sada je na 18. poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije. Gosti su poveli u 21. minuti golom Thiaga Mendesa, izjednačio je Mariano Diaz u 36. minuti, a Ezequile Ponce je u 40. minuti ponovo doveo goste do novog vodstva. U drugom poluvremenu 'lavovi' su pritiskali, ali nisu uspjeli izjednačiti.

Na ljestvici vodi PSG sa 41 bodom, Marseille je sada drugi sa 31 bodom, dok Lyon i Monaco imaju po 29 bodova. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener