Obavijesti

Sport

Komentari 11

Golijada na Sao Paolu: Higuain s dva gola presudio 'svojima'...

Golijada na Sao Paolu: Higuain s dva gola presudio 'svojima'...
1

Juventus je u finalu Kupa Italije! Napoli ga je podosta namučio na stadionu Sao Paolo, Higuain je 'svojima' zabio dva pogotka, ali momčad Maurizija Sarrija nije mogla nadoknaditi toliki zaostatak

VIDEO

Juventus je u finalu Kupa Italije! U drugom polufinalnom susretu Juventus je izgubio od Napolija 3-2, ali to nije bilo dovoljno igračima Maurizija Sarrija da se plasiraju u finale. Unatoč hrabroj igri, Juventus je sretniji.

Juventus je nakon prvog polufinalnog susreta došao na stadion Sao Paolo s prednošću 3-1, no Massimiliano Allegri bio je oprezan pred današnji susret. 

- Ništa još nije gotovo! Sarrijev Napoli igra poput Barcelone, idemo po još jedan gol - rekao je netom nakon utakmice. 

Nije bio u krivu, Napoli je pružio strašan otpor njegovoj momčadi! Nadtrčao je i nadmudrio igrače 'Stare dame', ali Higuain, bivši igrač Napolija, zapečatio je sudbinu svojih bivših s dva gola u Reininoj mreži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mislio je Allegri da će biti lakše. Što zbog ozljeda, što zbog odmaranja igrača, Allegri je prednost od dva gola vidio kao priliku da na teren pošalje dosta izmijenjenu početnu jedanaestoricu u odnosu na prvenstvenu utakmicu Napolija i Juventusa u nedjelju (1-1). 'Staroj dami' nedostajali su i Mario Mandžukić i Marko Pjaca, obojica zbog problema s koljenom. 

Sudac nije ni označio kraj, a već se jedan navijač sa šalom Napolija našao na terenu i stavio šal oko vrata, pogađate? Higuainu, bivšem igraču Napolija koji nije baš najomiljenije lice na stadionu Sao Paola.

Nakon početnog nadigravanja na sredini terena, prvu pravu priliku smo dočekali u 12. minuti kad je odlični Neto na golu 'Stare dame' zaustavio Callejonov pokušaj da zabije i da Napoliju 'vjetar u leđa' koji im je potreban da nadoknade dva gola zaostatka. Inače, sve utakmice koji je Neto ove sezone započeo na golu Juventusa, Juventus je - dobio.

Dosta trzavica osjećalo se na stadionu Sao Paolo. Ulog finala Kupa Italije nije malen. Rječkali su se Dybala, Cuadrado, Hamšik. Nervoza je bila i više nego očigledna. 

'Valjanje' po podu i jednih i drugih bilo je prekinuto u 32. minuti kad je Gonzalo Higuain zabio za 0-1! Ostao je sam s troje braniča Napolija i praktički zabio iz ničega. Izbacio je Napolitance iz balansa i matirao Pepa Reinu. Gol nije slavio iz poštovanja prema bivšem klubu.

Stvari su izgledale loše za Napoli i momčad Maurizija Sarrija. Da je bilo tko zabio, bilo bi loše, ali gol Higuaina je još bolniji. Bio je to Argetinčev 24. gol ove sezone i treći 'svome' Napoliju, i to iz tri udarca u okvir gola. Izgleda da ga motiviraju silni zvižduci od strane navijača napuljskog kluba.

Napoli je u prvom poluvremenu imao veći posjed i pokušavao je nekako nadoknaditi zaostatak. Imao je priliku Koulibaly u zadnjoj minuti kad je pokušao Neta iznenaditi, no na odmor se ipak otišlo s minimalnih 0-1 za goste. 

Drugo poluvrijeme Napoli je počeo žustro. Odmah su igrači Napolija krenuli na Netov gol, a najbolji pokušao iz distance imao je Milik. Njegov udarac prohujao je pored vratnice. 

Baš kad je stadion utihnuo i kad su Juventusovci mislili da sve konce drže u svojim rukama, ukazao se Hamšik. U 53. minuti je zabio prekrasan pogodak s 12, 13 metara snažnim udarcem u lijevi Netov kut, a Netu je preostalo jedino loptu ispratiti pogledom u mrežu.

Slovački nogometaš napunio je igrače Napolija snagom i dao im nadu u preokret. Napoli je i dalje držao loptu u posjedu, a 'Bianconeri' su ih hvatali. Hamšik je pokušao opet iznenaditi golmana Juventusa u 57. minuti, ali ne može mu ući baš sve. 

Napoli je prestao sanjati u 58. minuti. Higuain je zabio svoj drugi gol u utakmici, našao se u 'mat' poziciji i završio akciju kako i priliči igraču njegova kalibra. 

Sarri je odmah posegnuo za zamjenom. Umjesto Milika ušao je Mertens. 

Iznenađenjima na ovoj utakmici nije bilo kraja! Tek što je Gonzalo zabio na jednoj strani, svi hvalospjevi upućeni Netu, pali su u vodu. Napravio je katastrofalnu grešku i dozvolio još svježem Mertensu da kazni njegovu pogrešku te Napoli vrati u igru. Mertens je zabio 10 sekundi nakon ulaska!

Semafor je pokazivao 2-2.

Ovaj rezultat značio je samo jedno - igrači Napolija trebaju tri pogotka za plasman u finale! Ni najoptimističniji navijači ovog kluba nisu vjerovali u takav scenarij. 

Kako su minute odmicale, svjedočili smo pravoj golijadi i krasotici na Sao Paolu! Napoli je kao rezultat prelijepe akcije poveo 3-2 u 67. minuti! Insigne je akciju pretvorio u gol. Još uvijek su Napoliju falila dva pogotka, ali govor tijela je govorio da ne odustaju.

Do kraja utakmice Napoli je pokušavao, trčao, imao je premoć na sredini terena, ali nije uspio. Hrabro su se držali, igrali možda i ljepši nogomet od Allegrijevih 'pijuna', ali nije bilo dosta. Presudio im je njihov bivši, Gonzalo Higuain.

Juventus svoju ukupnu pobjedu neće pripisati golmanu Netu, čije su poneke reakcije večeras bile dosta upitne. Reakcija Gianluigija Buffona na jednu takvu dovoljno govori...

I da završimo kako smo započeli... Juventus je u finalu Kupa Italije!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem