Obavijesti

Sport

Komentari 78

Golijada u Sevilli! Real dao pet, u La Ligi zabio 6000 golova!

Golijada u Sevilli! Real dao pet, u La Ligi zabio 6000 golova!
1

Betis je vodio s 2-1 nakon autogola Nacha, a onda je u pomoć doskočio Ramos; Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret dok je Zidane Modrića ostavio na klupi i odmorio ga

VIDEO

Real se ipak spasio iz neugodne situacije te je s konačnih 5:3 slavio u Sevilli na gostovanju kod Betisa.

Madridski je sastav ovim trijumfom potvrdio dobru formu u posljednje vrijeme koja je kulminirala prošlotjednim slavljem nad PSG-om u prvoj utakmice osmine finala Lige prvaka.

Los blancosi su se ovom pobjedom upisali u povijest La lige kao prva momčad kojoj je pošlo za rukom postići 6000 golova u tom natjecanju!

Dobro otvaranje za momčad Zinedinea Zidanea okrunio je Marco Asensio vodećim pogotkom u 11. minuti. Ubojiti Španjolac sjajno se snašao u kaznenom prostoru te je odbijeni udarac pospremio glavom iza vratara Betisa.

Problemi za kraljevski klub započeli su u 29. minuti kada se ozlijedio Marcelo. Bek Real Madrida izašao je iz igre, a prve vijesti govore kako je nastradao mišič desne noge. Kao da to nije bilo dovoljno za klub iz glavnog grada, Betis je samo četiri minute nakon i izjednačio.

Mandi je pogodio glavom za veliko slavlje na Benito Villamarínu. Ni tu nije bio kraj nevoljama za bijele. U 37. minuti, nakon brze kontre domaćina, Nacho se spetljao te je poslao loptu u vlastitu mrežu.

U drugom dijelu izašao je puno čvršći i odlučniji Real. Srećom po goste, izjednačenje je došlo brzo, a strijelac je u 50. minuti bio Zidaneov joker za neugodne situacije - Segio Ramos.

Stoper je ponovno zabio glavom - na taj je način postigao čak 35 od 50 svojih pogodaka u španjolskom nacionalnom natjecanju.

Samo devet minuta zatim preokret je bio dovršen. Kraljevski je klub poveo, a strijelac je ponovno bio Marco Asensio koji je lijepim udarcem završio dobro ubacivanje Danija Carvajala.

U 65. minuti već je bilo dva razlike za goste. Casemiro je ubacio, a u strijelce se upisala i najveća zvijezda Real Madrida - Cristiano Ronaldo. Nakon što su pali u veliki rezultatski zaostatak, Betis se trgnuo te je u više navrata zaprijetio.

I kad se činilo da više neće biti promjene rezultata, sastav iz Andaluzije uspio je smanjiti. U 85. minuti Junior je lijepo ubacio, a gol je djelo Leona.

Unatoč pritisku, sastav Quiquea Setiena nije uspio doći do izjednačenja. Štoviše, los blancosi su i podebljali svoje vodstvo - konačnih 5:3 djelo je Karima Benzemeu drugoj minuti sudačke nadoknade. Francuskom napadaču ovo je bio prvi ligaški pogodak nakon ogleda s Malagom u studenom prošle godine.

Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret za kraljevski sastav, dok je Luka Modrić dobio poštedu te je večerašnju pobjedu svoje momčadi odgledao s klupe za rezervne igrače.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Real Sociedad je s uvjerljivih 3:0 na domaćem terenu nadigrao Levante. Strijelci za baskijsku momčad bili su Prieto u 10., Juanmi u 38. i Canales u 55. minuti. 

Ovim su rezultatom bijelo-plavi pokvarili slavlje treneru Levantea Lópezu Muñiz u kojem je ovo bila 100-ta utakmica u ulozi trenera u La ligi.

Atletico dobio Bilbao u derbiju

Atletico iz Madrida nastavio je s dobrim rezultatima u domaćem prvenstvu pobijedivši Athletic Bilbao s 2:0 te je tako zadržao zaostatak za vodećom Barcelonom na 7 bodova.

Atleti su ovom pobjedom na Wandi Metropolitano produžili niz neporaženosti u ogledima s baskijskim sastavom u domaćem prvenstvu - taj niz sada iznosi velikih deset utakmica.

U prvom poluvremenu mreža Oblaka ostala je netaknuta što je čak 22. put ove sezone da se taj scenarij ponavlja. Madriđani su u toj kategoriji najbolja momčad u najjačih pet liga Europe. 

Jednosmjerna utakmica riješena je pred kraj susreta - u 67. minuti za vodstvo momčadi Diega Simeonea zabio je Gameiro, a samo 13 minuta kasnije konačni je rezultat djelo Coste.

Espanyol i Villarreal podijelili su bodove pošto je njihov susret završio rezultatom 1:1.

Gosti su došli u vodstvo preko Hernandeza u 25. minuti, ali je u 85. minuti Granero izjednačio rezultat.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka