Obavijesti

Sport

Komentari 39

Goluža: 'Cilj je plasman na OI; Sulić je za mene gotova priča'

Goluža: 'Cilj je plasman na OI; Sulić je za mene gotova priča'
1

Hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža nije htio postavljati visoka očekivanja uoči zadnje faze priprema za SP u Kataru. O nepozivanju Sulića nije htio govoriti

VIDEO

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža najavio je predstojeće Svjetsko prvenstvo koje se od 15. siječnja do 1. veljače održava u Kataru. Smatra kako "kauboji" ne smiju pucati navisoko, već spušta letvicu podosta nisko.

- Naš je glavni cilj izboriti plasman na Olimpijske igre 2016. Pripremamo se za prvu utakmicu protiv Austrije, ići ćemo utakmicu po utakmicu i nakon tog ostvarenja zadat ćemo si druge ciljeve - kazao je Goluža za emisiju Sport nedjeljom.

Zasmetao ga je tretman reprezentacije u javnosti i konstantno visoka očekivanja, dok se, kako kaže, izbjegavaju rješavati pravi problemi.

- Svi gledaju u jednom smjeru, da uzmemo medalju, budemo tamo dva-tri dana i doma, a ne rješavamo glavne probleme, a to je financiranje sportaša. Klubovi su na izdisaju, životare, a rezultati se i dalje traže. Mislim da smo mi u cijeloj priči u zadnjih desetak godina postali razmaženi.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša ranije je u emisiji predložio kako bi se Ministarstvo sporta trebalo povezati s onim turizma te tako na najbolji način promovirati naš sport. No Goluži se ta ideja nije svidjela, smatra da su sportaši sami po sebi dovoljni ambasadori.

- Uz dužno poštovanje svim političarima, mislim da smo mi sportaši iznad svih njih.

Napomenuo je kako u momčadi nakon objavljivanja popisa nema dodatnih problema s ozljedama i nada se da ih neće ni biti. No nije mogao izbjeći pitanje kako se među pozvanima nije našlo ime Renata Sulića.

- Ne razmišljam o njemu. Zašto bi me to češkalo? To je za mene završena priča, ne želim se na to osvrtati. Imam svoju viziju, imam igrače kojima vjerujem i meni je najvažnija atmosfera. Važnije mi je ono što piše na prsima, a ne na leđima.

Ponovio je izbornik razloge zašto "kauboji" od 2010. nisu prošli polufinale na europskim i svjetskim prvenstvima.

- Trebamo biti realni. Danas čim se ne uzme zlato, odmah nije dobro. Nedostajalo nam je sreće u realizaciji, imali smo problema s ozljedama, to su sitnice. Netko se priprema sedam dana za jednu utakmicu, a mi se pripremamo sedam dana za devet utakmica. Prije je bilo lako kada su svi igrači bili kod nas i imali smo 30-ak dana priprema, a sada 70 posto reprezentacije igra vani.

Hrvatska otvara prvenstvo 16. siječnja protiv Austrije, a nakon toga očekuju je dvoboji protiv Tunisa, Irana, Makedonije te Bosne i Hercegovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica