Obavijesti

Sport

Komentari 21

Goluža: Protiv Slovenaca smo igrali koliko je bilo potrebno...

Goluža: Protiv Slovenaca smo igrali koliko je bilo potrebno...
6

Mogu reći da smo igrali onoliko koliko je bilo potrebno. Svjesni smo svih propusta u našoj igri i vjerujem da se oni neće ponavljati protiv Norveške, rekao je izbornik

VIDEO

Manuel Štrlek strpljivo je čekao početak konferencije za novinare u hotelu u Vršcu, a ubrzo mu se priključio i Igor Vori. Posudio je službenu trenirku reprezentacije od Mirka Alilovića i zauzeo svoje mjesto. Nakon kraćeg kašnjenja dvojac je dočekao Slavka Golužu. Jutro nakon Slovenije izbornik nije bio baš svjež kao rosa.

- Noćas sam gledao snimku utakmice protiv Slovenije, zato su mi oči ovako natečene - uvodno je rekao Goluža, nešto bolje raspoložen nego posljednjih dana.

- Bilo je puno dobrih detalja, ali bilo je i onih koje moramo popraviti. No najvažnije je da smo dobili utakmici, izborili drugi krug i tako ostvarili naš prvi cilj. Drugi je dobiti Norvešku i u drugu fazu prenijeti sva četiri boda - dodao je izbornik.

Puno je rotirao protiv Slovenije, igrali su svi osim ozlijeđenog Vukovića, ponekad je izmjenama čak i razbijao ritam. No bodovi su svejedno ostali naši. Kvaliteta je ipak debelo na strani Hrvatske.

- Da, mogu reći da smo igrali onoliko koliko je bilo potrebno. Svjesni smo svih propusta u našoj igri i vjerujem da se oni neće ponavljati protiv Norveške. No utakmica protiv Slovenije išla bi u potpuno drugačijem smjeru da smo zabili čiste šanse s igračem više na pet razlike. U tom slučaju ne bi nas mučilo ni previše slovenskih lopti na crtu ni bilo kakva neizvjesnost - analizirao je Goluža.

Slovenija je sad apsolvirana, slijedi Norveška. Pobjeda je imperativ, bodovi će biti itekako potrebni u drugoj fazi.

- Očekujem jako tešku i tvrdu utakmicu, neizvjesnu do kraja. Šanse su podjednake - procijenio je hrvatski izbornik, dodavši kako je Norveška čvrsta u obrani, raznovrsna u napadu, brza, agresivna...

Međutim, bez obzira na sve, pobjeda je jedina opcija.

Štrlek: Dobro je to što možemo bolje

Odigrali smo kvalitetnih 45 minuta protiv Slovenije, radili sve što smo se dogovorili, no onda smo se možda malo i opustili, zato nisu uspjeli prelomiti utakmicu, osvrnuo se na Sloveniju kapetan Igor Vori pa nastavio:

- Sve je na kraju, hvala Bogu, prošlo dobro i sad se okrećemo Norveškoj, to je sad najvažnije. Tipična su skandinavska momčad, opasni iz svih pozicija. No spremni smo za dva boda.

Slično razmišlja i Manuel Štrlek.

- Norvežane dobro poznajemo, igrali smo s njima puno puta i sigurno neće biti lako. No ići ćemo 'na glavu' i, uvjeren sam, dobiti utakmicu.

I on se za trenutak vratio na Sloveniju.

- Najbolje od svega u toj utakmici je to što možemo još puno bolje...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani