Obavijesti

Sport

Komentari 25

Goluža: Uigravali smo obranu koja neće odgovarati Islandu

Goluža: Uigravali smo obranu koja neće odgovarati Islandu
1

Nismo imali gustoću u obrani, inzistirao sam da igramo tu 5-1 obranu, jer to neće odgovarati Islandu. Da smo igrali 6-0 sve bi bilo drukčije, kaže izbornik Goluža

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je turnir Četiri nacije u Srbiji porazom od Češke 33-31. Izbornik je u ovoj utakmici isprobavao obrambenu formaciju koju će suprostaviti Islandu na EP-u u Srbiji sljedeće godine.

- Ne mogu reći da su nas Česi iznenadili, svi koji ih poznaju, znaju o kakvom se protivniku radi. Kad smo bili u najboljoj formi znali smo biti u egalu s njima i pobjeđivati jedan-dva razlike. Utakmicu smo otvorili jako dobro, poveli smo odmah na početku, ali trebali smo ih dokrajčiti. U polukontri nismo odigrali onako kako smo trebali, a s takvim se stvarima vraća protivnike u život. Nismo imali dobru gustoću u obrani, inzistirao sam cijelo vrijeme da igramo tu 5-1, jer ta obrana ne odgovara Islandu. Da smo igrali 6-0 siguran sam da bi sve bilo drukčije. Obranom nisam zadovoljan, moramo biti pokretljiviji i gušći. Iz takve čvrste obrane moramo ići još brže i agresivnije u tranziciju - rekao je Goluža osvrnuvši se na najveći problem utakmice protiv Češke, obranu.

Dobili smo 33 gola što je puno čak i za prijateljsku utakmicu. No zabili smo 31 bez glavnih napadačkih igrača, Lackovića, Valčića i s malim doprinosom Ivana Balića, kojeg izbornik nije previše koristio.

- U napadu mislim da smo dobro odigrali, pogotovo nakon što smo odradili jedno pa drugo križanje. Odmah se stvorila neka šansa na širokim pozicijama. No kad smo se vraćali iz mrtvih zapucali smo sedmerac i zicer s krila i jednostavno to tako biva. Dogovorimo se da riskiramo šut s krila, a mi dobijemo gol sa sredine. Jednostavno, fali nam ta gustoća - kaže Goluža.  

Na drugoj strani bio je najbolji rukometaš svijeta prošle sezone Filip Jicha, koji nas je razbio sa devet golova.

- Mi nemamo takvog šutera kao što je on. U par navrata nas je stvarno raznio kad nisu imali šanse i zato je najbolji na svijetu.

'Dobili smo Loserta, vratio nas je u život obranama'

Bez obzira na neočekivani poraz, izbornik je vidio i pozitivne stvari. Na gol se vratio Venio Losert (35) i već u prvoj utakmici pokazao da bi vrlo lako mogao biti naš prvi golman na EP-u.

- Dobili smo Loserta, bio je dobar, davao je dodatni impuls kad smo gubili i sa tim obranama smo se vratili u život. No ne može se sa jednim treningom puno toga napraviti. Ponavljam, da smo igrali 6-0 sve bi bilo drugačije. A i falio nam je Lacković, falio nam je taj šut iz vana.

Izbornik je pohvalio povratnika Loserta, a i sam golman zadovoljan je nastupom, skupio je 15-ak obrana i držao Hrvatsku u igri.

- Šteta što smo izgubili, primili smo previše golova, no nadam se da ćemo izvući pouke. Nije tragedija, ipak su danas bili bolji. Što se mene tiče, nije bilo loše, no može i bolje. Par lopti mi je prešlo preko ruke i idu na moju dušu. Moramo se bolje pripremiti za Srbiju i vjerujem da ih možemo pobijediti - rekao je Losert.

'Protiv Srbije neće biti lako iako su oni stradali od Mađarske'

Najbolji hrvatski igrač u Nišu je bio Domagoj Duvnjak. Razigravao je suigrače, ali i jedini zabijao s vanjskih pozicija.

- Izgubili smo zbog obrane, primili smo previše golova. Stalno smo se morali izvlačiti iz minusa i tu smo previše snage izgubili. Protiv Srbije sigurno neće biti lako iako su izgubili od Mađarske sedam razlike. Mislim da ćemo se puno bolje pripremiti za tu utakmicu i da nećemo podbaciti. Nadam se da ćemo se izvući iz ovog poraza i da idemo na pobjedu -zaključio je Duvnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu