Obavijesti

Sport

Komentari 11

Goluža: Znamo kako s Alžirom, ali ne smijemo im ući u mašinu

Goluža: Znamo kako s Alžirom, ali ne smijemo im ući u mašinu
1

Odigrali smo jako dobro, pogotovo u drugom poluvremenu. Bilo je nekih problema s realizacijom, ali obrana je bila odlična, osvrnuo se izbornik na slavlje protiv Rumunja

VIDEO

Znao sam da će protiv Rumunjske biti puno teže nego u Karlovcu prije dva mjeseca, ali važno je da je završilo kako treba, rekao je izbornik Slavko Goluža nakon prospavane noći.

- Prospavane? Pa dobro, nije baš cijela bila prospavana. Analizirao sam našu utakmicu, a pogledao sam i ogled Srbije i Alžira - pojasnio je izbornik razloge insomnije u Malmöu.

- Odigrali smo jako dobro, pogotovo u drugom poluvremenu. Je, bilo je nekih problema s realizacijom, ali obrana je bila odlična. A kad je tako, sve je lakše, dolazimo do puno lakih golova - osvrnuo se Goluža opet na Rumunjsku pa krenuo prema idućem protivniku, Alžiru.

Alžirci su stalno u nekakvom konfliktu, strašno su agresivni, keža Goluža

Srbi su se pošteno namučili, teškom mukom dobili su 25-24. A to je dovoljno dobro upozorenje.

- Alžirci su vrlo agresivni, jako dobra momčad. Stalno su u nekakvom konfliktu s protivničkim igračima, ne smiješ im ući u mašinu. Srbi su igrali potpuno suprotno onome što treba igrati protiv takve obrane - primjetio je Goluža.

A "takva obrana" je nekakvih čudnih 3-3.

- Primiš loptu, a ovaj ti rukama mlati ispred očiju. Zbune te, ne znaš što da radiš - slikovito je alžirsku obranu opisao ponajbolji srpski igrač Marko Vujin.

Mašu ti pred očima, zbune te, ne znaš što da radiš, srpski reprezentativac o Alžircima

- Mi imamo ključ za otključavanje takve obrane, pitanje je samo kakva će biti izvedba pojedinaca. Ne smijemo igrati kratke napade, mogu biti opasni ako se rastrče jer su brzi i fizički sjajno spremni - rekao je Goluža, osvrnuvši se još jedanput na određene pogreške u našoj igri protiv Rumunjske.

- Bilo ih je, ali naši su igrači dovoljno iskusni i pametni da sami znaju gdje su griješili. Ali važno je da pobjeđujemo i da smo na dobrom putu - kaže Goluža.

'Alilović mora izdržati do kraja, nema mu druge'

Hrvatski navijači najbolje su se u Malmöu čuli kad su skandirali ime Mirka Alilovića. Naš prvi golman proveo je na terenu svih šezdeset minuta. Može li izdržati takav ritam do kraja?

- Mora - ispalio je Goluža.

- Ima moju punu podršku, protiv Rumunja je branio jako dobro i ne treba izmišljati toplu vodu. Najvažnije je da se tri naša golmana dobro nadopunjuju na treninzima i utakmicama - tvrdi izbornik, koji je očekivao i više hrvatskih navijača.

- Iskreno, jesam. Ali oni koji su bili, bili su pravi. I uvjeren sam da ćemo imati sve više navijača iz utakmice u utakmicu i da ce do kraja turnira biti naš igrač više - završio je Slavko Goluža.

U nedjelju se Hrvatska na jedan dan seli u Lund, grad u blizini Malmöa u kojem će igrati samo protiv Alžira.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...