Obavijesti

Sport

Komentari 15

Golužu brinu ozljede: 'Na EP mogu ići samo 100% spremni'

Golužu brinu ozljede: 'Na EP mogu ići samo 100% spremni'
5

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije objavio je plan priprema za Europsko prvenstvo u Danskoj. Najveći problem Goluži je ozljeda mišića Drage Vukovića

VIDEO

Mjesec i osam dana ostalo je do početka Europskog prvenstva u Danskoj, a Slavko Goluža još kombinira, razmišlja, prati situaciju... Nije još, kaže, vrijeme čak ni za širi popis reprezentativaca.

- Znate već od ranije da volim čekati posljednji trenutak, tako će biti i ovoga puta. Ne zato što nešto skrivam, nego zbog opreza. Puno je problema s ozljedama i ne želim riskirati, budući da mogu koristiti samo igrače sa šireg popisa nakon što ga objavim - rekao je hrvatski izbornik i dodao:

- U Dansku će ići samo oni koji su zdravi i potpuno spremni. Moramo napraviti sve da izbjegnemo ono što nam se događalo na SP-u u Španjolskoj, kad smo u završnicu ušli s pet, šest ozlijeđenih.

U ovom trenutku nekoliko je "načetih", a najozbiljnija je situacija s Dragom Vukovićem. Muči ga ozljeda mišića i postoji čak i opasnost da propusti cijeli EP, a to znači da Golužu muči glavobolja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- A ništa, igrat će oni koji budu spremni... - zabrinut je izbornik, no tješe ga dobre vijesti:

- Lacković je počeo igrati i to je jako dobra vijest. Inače, u kontaktu sam sa svim igračima, pratimo situaciju i na popisu će se naći svi koji to zasluže.

Bit će i nekih iznenađenja, najavio je izbornik.

- Da, lako je moguće da među 28 bude novih imena, pa i mlađih igrača. Sve ih pratimo, gledamo ih u klubovima, no sami će se morati izboriti za mjesto u momčadi. Svi imaju priliku za dokazivanje - kaže Slavko Goluža.

Otpadne li doista Drago Vuković, najozbiljniji kandidati za uskakanje na njegovo mjesto mogli bi biti igrač Celja Ivan Slišković ili Igor Karačić iz skopskog Vardara. I ne samo oni...

- S pripremama ćemo krenuti 26. prosinca, a igrači iz Bundeslige priključit će nam se 2. siječnja. Imat ćemo i dvije prijateljske utakmice, 5. i 7. siječnja igrač ćemo protiv Tunisa - predstavio je Goluža plan priprema.

HRS je u srijedu i produljio sponzorski ugovor s Tele 2, a predsjednica Uprave te firme, Šveđanka Malin Holmber, našla se u problemu.

- Na EP-u će Švedska igrati protiv Hrvatske i neće mi biti lako. Ali, evo, obećajem da ću navijati za Hrvatsku - nasmijala se Malin, koja je od predsjednika HRS-a Sandija Šole na dar dobila dres hrvatske reprezentacije s brojem 95 i svojim imenom, a svidjela joj se i ideja da se u hrvatski dres odjene Gregora.

- Zanimljivo... Ozbiljno ćemo razmisliti o tome - rekla je Holmber sa smiješkom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu