Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Goran Prpić: Nikad prvi ne bih zvao Ivu Karlovića

Izbornik Davis Cup momčadi Goran Prpić objasnio je zašto će Ivo Karlović nakon dvije godine ponovno nastupiti za reprezentaciju

Jurica Galoić
Foto: Jurica Galoić
1 komentara

Ne, nije to nikakvo gaženje vlastitih riječi. Interes hrvatske reprezentacije ipak je iznad svega. A to je rezultat, odnosno povratak u Svjetsku skupinu Davis Cupa. I zato sam u reprezentaciju opet pozvao Ivu Karlovića. Ne smijem zanemariti to što je on trenutačno ipak naš najbolji tenisač na Touru, rekao je Goran Prpić, izbornik naše Davis Cup reprezentacije.
Prije samo mjesec dana Prpa je tijekom Zagreb Indoorsa prijetio:
- Ako mi netko nametne Karlovića iz bilo kojeg razloga, odlazim.
U međuvremenu je Ivo poslao pismo u kojem piše da je spreman na suradnju, povratak među “kockaste”. Što je uvjet ITF-a za nečije sudjelovanje na Olimpijskim igrama. I tu je Prpić, u interesu povratka u Svjetsku skupinu, popustio...
- Samoinicijativno nikad ga ne bih pozvao. Međutim, pošto se on prvi javio, izrazio želju da se nakon dvije godine vrati, odlučio sam ga zvati. Teško mi je bilo što misliti, vidjet ćemo hoće li se na kraju pojaviti u Dubrovniku - izjavio je Goran Prpić, prvi pobjednik umaškog turnira.
S obzirom na formu naših tenisača, neće mu biti lako sastaviti momčad za Italiju u Dubrovniku.
- Ne znam tko bi u ovom trenutku igrao. To ću igračima reći u srijedu, 9. travnja, navečer. Sad je prerano o tome govoriti - izjavio je hrvatski Davis Cup izbornik.
Karlović (20. na svijetu), Čilić (44.) i Ančić (63.) trebali bi pobijediti Italiju u Dubrovniku.
- Vjerujem u naš prolazak - zaključio je izbornik.

Naši partneri pišu
Message