Obavijesti

Sport

Komentari 66

Gospođa Miočić napala je UFC: Stanite iza svog prvaka heroja!

Gospođa Miočić napala je UFC: Stanite iza svog prvaka heroja!
1

UFC je na Instagram stavio Miočićevu izjavu da je najveći teškaš svih vremena uz pitanje: 'Slažete li se?', kao da sumnjaju u čovjeka koji je i službeno postao najveći obranivši naslov triput zaredom

VIDEO

Od Stipe Miočića niste mogli čuti da je najveći svih vremena, ne prije nego je to postalo službeno. Pobjedom protiv Francisa Ngannoua, američki Hrvat jedini je koji je triput zaredom obranio teškaški naslov UFC-ove kraljevske divizije. 

To je bilo dovoljno da skromni Stipe podrijetlom iz Rtine kraj Zadra kaže:

- E, sad sam najveći!

 

Objavu dijeli Stipe Miocic (@stipemiocicufc)

I ima na to pravo. Najvećima su se nazivali svakojaki borci, showmani, nogometaši... Ali iza malo kojeg od njih su stajale potvrde tih riječi.

Stipe ima potvrdu, ima rezultate, čak je i Dana White, gazda UFC-a čiji je Stipe, kako stvari stoje, neželjeni šampion, priznao: 

- Teško je reći da nije najbolji, uz sve ovo što je napravio - rekao je Dana White, kojem je Stipe nakon pobjede protiv Ngannou praktički oteo pojas iz ruke i dao ga svom treneru da mu ga stavi oko struka.

Nećeš, razbojniče! Miočić nije dao Whiteu da mu stavi pojas
Nećeš, razbojniče! Miočić nije dao Whiteu da mu stavi pojas

Dugo traje sukob Miočića i UFC-a, koji ga je ignorirao i nije mu davao šansu za napad na pojas, iako je rušio sve redom. Znate li što mu je Dana White tada rekao?

- Stipe, postani popularniji, onda ćeš dobiti šansu.

Prevedeno, radi scene, vrijeđaj protivnike, galami... Tražili su od njega da bude ono što nije. Ali nisu više mogli ignorirati njegove rezultate pa je konačno 2016. dobio šansu.

Iz UFC-a su računali da Fabricio Werdum pred tisućama svojih navijača u Brazilu ne može izgubiti pojas. Kako su se samo prevarili...

Jedna savršena kontra i pojas je bio Hrvatu oko struka.

Obranio ga je protiv Alistaira Overeema, impresivno, natjeravajući gorostasnog Nizozemca po ringu.

Ništa bolje nije prošao ni Junior dos Santos, a onda je sredio Francisa Ngannoua, kojeg je UFC toliko reklamirao da je iskakao paštete danima prije borbe.

'Moj Stipe im je začepio usta, a sad nek brani pojas na Poljudu'
'Moj Stipe im je začepio usta, a sad nek brani pojas na Poljudu'

U isto vrijeme, UFC je zaboravio da ima svog prvaka sa životnom pričom po kojoj bi se mogao snimiti film - vatrogasac koji spašava živote došao je do UFC titule.

Pa gdje ćeš bolju priču? Ali ne, Ngannou je Kamerunac s francuskom putovnicom, a to bi UFC-u otvorilo novo tržište i više prodanih 'pay-per-viewa'. 

Priča iz postaje: Ovo je život vatrogasca šampiona Miočića
Priča iz postaje: Ovo je život vatrogasca šampiona Miočića

Ali uzalud im trud, Stipe je dominirao protiv Ngannoua i obranio pojas i treći put zaredom. Je li to dovoljno da UFC prizna da je najbolji? Naravno da nije.

Na službenom Instagram profilu UFC-a osvanula je Miočićeva fotografija, a ispod nje pitanje: Slažete li se da je teškaški prvak najveći svih vremena?

Stipina supruga UFC-u: Kako možete ovako nešto napisati?

Umjesto da promoviraju svog najboljeg borca, oni ga citiraju i praktički potvrđuju sumnju u njegove riječi. 

Nevjerojatno...

Ali ništa novo od UFC-a koji se već dulje vremena odnosi ovako prema Stipi. Ovaj put to je naživciralo i gospođu Miočić, Stipinu trudnu suprugu Ryan Marie Carney.

- Tako sam razočarana i u šoku da nešto ovakvo možete napisati... Slažete li se??? Pa vrijeme je da stanete iza svog prvaka! Nastavljate s nepoštivanjem čovjeka u uniformi, uzoritog obiteljskog čovjeka koji služi svojoj zajednici i dominira u svojoj diviziji. On je savršen primjer heroja, čovjek koji je uzor djeci i svima s kojima se susretne. Žalosno, ali nisam iznenađena - napisala je.

Ma pustite pojas, dobit ću bebu

Čestitamo na pobjedi, šampione, kakvi su planovi za dalje?, bilo je jedno od prvih pitanja Stipi nakon pobjede protiv Ngannoua.

- Ma, pustite ovo, ja i supruga dobit ćemo bebu. Postat ću otac! I presretan sam zbog toga - rekao je Stipe i otrčao proslaviti pobjedu sa svojim navijačima u bostonskom TD Gardenu te suprugom Ryan Marie Carney, s kojom je u braku dvije godine.

Tata Miočić: Svi su bili protiv njega

Eto im sad, gurali su tog Ngannoua... Baš ću poslati poruku Dani Whiteu da moj sin brani pojas na Poljudu pa neka vide tko je pravi šampion. Sad im je svima začepio usta! Pa vidjeli ste da su svi bili protiv njega. No nakon prve runde malo su okrenuli ploču. I komentatori su počeli biti za Stipu - rekao nam je Stipin otac Bojan i dodao: 

- Mogao je sudac i ranije prekinuti borbu, nije to moralo otići do kraja. Ngannou je u trećoj i četvrtoj rundi bio na podu, nije se ni branio i tu je moglo doći do prekida. Da se radilo o nekom drugom borcu, a ne Stipi, uvjeren sam da bi sudac prekinuo meč.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje