Obavijesti

Sport

Komentari 40

Gospon Blatter, FBI vas traži: Sepp pod istragom u SAD-u?!

Gospon Blatter, FBI vas traži: Sepp pod istragom u SAD-u?!
6

Samo nekoliko sati nakon što je na izvanrednoj konferenciji objavio da podnosi ostavku na mjesto predsjednika Fife, iz SAD-a stižu vijesti da istražuju Blattera

VIDEO

Sepp Blatter je pod istragom američkih vlasti, objavio je BBC. Vijest je stigla samo nekoliko sati nakon što je svemoćni i dugogodišnji vladar svjetskog nogometa na izvanrednoj konferenciji podnio ostavku na mjesto predsjednika Fife samo četiri dana nakon reizbora te pozvao izvršni odbor da što prije sazove nove izbore.

- Vjerujte mi, njegova odluka o ostavci nema nikakve veze s informacijama koje kolaju - rekla je Blatterova kćer Corinne dopisniku BBC-a Richardu Conwayu.

Švicarsko državno odvjetništvo objavilo je kako Blatter nije bio predmet njihove istrage, no američki mediji javljaju kako je Švicarac na listi osumnjičenih za korupciju, mito i kriminal u SAD-u, što bi mogao biti jedan od glavnih razloga za ostavku.

- Odlučio sam se povući u najboljem interesu Fife kojoj su potrebne reforme. Osjećam kao da nisam dobio mandat cijelog svijeta, navijača, igrača, klubova i svih koji žive, dišu i vole nogomet kao mi u Fifi - rekao je Blatter na izvanrednoj "presici".  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Amerikanci su pokrenuli akciju u kojoj su, u suradnji sa švicarskom policijom te uz pomoć ozvučenog doušnika i FBI-a Chucka Blazera, bivšeg člana izvršnog odbora, uhitili sedmoricu visokih dužnosnika Fife, a još sedmoricu sumnjiče za pronevjeru novca, korupciju i primanje preko 100 milijuna dolara mita.

Ovo je najgora kriza u 111-godišnjoj povijesti Fife. Ukupno 14 ljudi sumnjiče za preko 100 milijuna dolara mita, a istražuju i jesu li članovi izvršnog odbora primili mito prilikom dodjele domaćinstva svjetskih prvenstava Rusiji 2018. godine i Kataru 2022. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...