Obavijesti

Sport

Komentari 15

Gostovanje na Poljudu za Istru je najbolji test uoči kvalifikacija

Gostovanje na Poljudu za Istru je najbolji test uoči kvalifikacija
1

Doći na bod od cilja, osiguranja Europe je definitivno dobar osjećaj, ali nastojimo biti čvrsto na zemlji, ali još nismo osigurali Europu, kazao je trener Hajduka Siniša Oreščanin uoči utakmice s Istrom

VIDEO

Hajduk će sutra protiv Istre zaključiti sezonu kad su u pitanju domaće utakmice, a jednim osvojenim bodom bi i matematički osigurali Europu, što je trener Siniša Oreščanin i postavio kao cilj kada je preuzeo momčad. No Istra na Poljud dolazi rasterećena bilo kakvog imperativa a takvi protivnici su najopasniji. 

- Zadnja dva dana gledamo i analiziramo Istru, no ne možemo predvidjeti njihove planove. Ovo su za njih idealne utakmice za pripreme kvalifikacija, da sam ja u toj poziciji, meni bi ovo bila jako važna utakmica zbog toga što su kvalifikacije stresne, a doći Hajduku na Poljud je jako dobar tekst - kazao je trener Hajduka Oreščanin, koji će na raspolaganju imati sve igrače osim Juranovića, Vučura i Mikulića. 

Je li utakmica protiv Rudeša bila najbolje izdanje Hajduka osim Rijeke?

- Mi imamo svoj plan za svaku utakmicu, protiv Rudeša smo rano zabili, utakmica se rano otvorila i to nam je pomoglo. Mi volimo kad nam se otvori teren, tako smo i Rijeku rano otvorili pa se utakmica otvorila.

Neki kažu da se momčad koja dobiva nikad ne mijenja, a drugi da se standardni igrači poput Ismajlija moraju vratiti u momčad nakon odrađene kazne?

- Mora se samo umrijeti... 

Brine li vas mogućnost da svi suigrači krenu dodavati loptu Caktašu kako bi postao najbolji strijelac?

- Nismo do sada nikad te stvari potencirali, jednostavno se dogodilo da ga je momčad 'izbacila'. Dobra igra stvara prilike a Mijo ima dobru realizaciju.

Kad ste sjeli na klupu Hajduka prva domaća utakmica bila vam je Rudeš pred praznim tribinama. Tako ćete i zaključiti sezonu domaćih utakmica. 

- Naravno da će nam nedostajati podrška publike, neću otkriti toplu vodu ako kažem da su oni naš 12 igrač. Sjećam se da je ta utakmica bila zahtjevna, pa da se ne ponavljam... Niti znam, niti mogu predvidjeti što se događa u Puli, momčad po Transfermarktu jako puno vrijedi, oni definitivno imaju kvalitetu, a što se događa unutar svlačionice, to ne mogu znati. Ponovit ću, oni dolaze bez imperativa, ovo je za njih pripremna utakmica u kojoj se igrači mogu nametnuti treneru, a imaju kvalitetu. A zašto su tu gdje jesu na ljestvici, ne želim ulaziti.

Kakav je osjećaj biti na domak cilja - Europe?

- Osjećaj je dobar, ali nastojim biti čvrsto na zemlji. Dogovorili smo se uoči Rudeša da ova dva tjedna odradimo dobro, ovo je i nama priprema za ono što nas čeka. Definitivno, osjećaj je dobar, ali još nismo osigurali Europu.

Neovisno o ishodu sutrašnje utakmice možete li reći da ste ponosni na ono što ste odradili s momčadi u proljetnom dijelu sezone?

- Nisam tip od velikih riječi, volio bih da to netko dugi kaže, ali ako već moram,  zahvalan sam stožeru i igračima na onome kako smo funkcionirali. Definitivno sam zadovoljan i ponosan. 

Treće mjesto nosi benefit dužeg odmora i kasnijeg početka europskog puta?

- Ajmo najprije sutra osigurati Europu, a onda ćemo pričati o trećem mjestu. 

Iako je bod jednako Europa, sigurno želite sezonu domaćih utakmica zaključiti pobjedom?

- To nam je želja. Neće biti publike s nama i to mi je žao, ali čujem da će biti podrška pa gradu, da će oni biti uz nas. Željeli smo završiti priču na Poljud dobrim dojmom, nadamo se da ćemo u tome uspjeti. 

Kako ste zadovoljni igrom Palaverse?

- Momčad je jako dobro odreagirala, a on je samo jedan kotačić kome treba podrška. Mlad je i takav profil igrača da dobro funkcionira kad dobro igra cijela momčad, baš kao što je bilo protiv Rudeša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera