Obavijesti

Sport

Komentari 31

Gotova sezona za pet Hrvata, Bogdanović u borbu za prsten

Gotova sezona za pet Hrvata, Bogdanović u borbu za prsten
1

Od šest hrvatskih košarkaša samo će Bojan Bogdanović igrati u playoffu NBA lige. Njegovi Wizardsi igrat će u prvom krugu protiv Atlante, a ostali naši igrači odlaze na odmor...

VIDEO

Za pet od šest hrvatskih košarkaša NBA sezona je gotovoa. Posljednjeg dana regularne sezone dvojica su imala prilike pokazati što znaju, a bolje je prošao Mario Hezonja. Njegov Orlando u svojoj zadnjoj utakmici sezone pobijedio je Detroit 113-109 uz značajan doprinos hrvatskog košarkaša.

Hezonja je ostao korak do double-double učinka. Zabio je osam koševa te imao 11 skokova, dvije krađe i jednu asistenciju. Damjan Rudež nije igrao za Magic.

Drugi Hrvat na NBA parketima bio je Bojan Bogdanović koji je u porazu Wizardsa od Miamija 102-110 zabio sedam koševa uz jedan skok i jednu asistenciju.

Igrali su noćas i Lakersi te Sixersi, no hrvatski dvojac utakmice je propustio zbog ozljeda. I dok je Ivica Zubac već neko vrijeme izvan pogona, Dario Šarić propustio je posljednju utakmicu sezone iz predostrožnosti. Već neko vrijeme ima problema s petom i trener Sixersa nije želio ništa riskirati u nevažnoj utakmici te je Šarić dobio produženi odmor.

NBA sezonu, dakle, nastavlja samo Bojan Bogdanović. Njegovi Wizardsi zauzeli su četvrto mjesto na Istoku i u prvom krugu doigravanja igrat će protiv Atlante koja u sezoni ima šest pobjeda manje.

Ostali klubovi naših košarkaša nisu tako uspješni. Potpuno suprotno, spadaju među najlošije momčadi lige. Na Istoku i u cijeloj NBA ligi najgori je Brooklyn, bivši klub Bojana Bogdanovića. No odmah do Netsa su Philadelphia s 28 te Orlando s 29 pobjeda. Dno Zapada drži Phoenix našeg Dragana Bendera s 24 pobjede dok ih Lakersi Ivice Zupca imaju tek dvije više.

Iako njihovi klubovi nisu blistali, bila je ovo jako uspješna sezona za gotovo sve hrvatske igrače. Dario Šarić vjerojatni je rookie godine, Zubac je sve iznenadio u Lakersima i ušao u prvu petorku, Bender do ozljede pokazao zašto ga smatraju jednim od najtalentiranijih košarkaša svijeta, Hezonja se probudio na kraju sezone, a Bogdanović je napravio sjajan 'trade' i stigao u momčad koja je u doigravanju.

Babo najbolji, Šiši rookie godine

Kao što se i očekivalo prije početka sezone Babo i je naš najbolji igrač u NBA ligi. U prosjeku je zabijao 13,8 koševa po utakmici što je najbolji učinak od Hrvata na NBA parketima. Propustio je samo dvije utakmice u cijeloj sezoni što jasno govori da je i u Netsima, gdje je bio starter, ali i u Wizardsima važan igrač.

Dario Šarić odmah je do Bojana po brojkama. Oduševio je navijače, trenere i suigrače svojim pristupom i postao glavni kandidat za rookieja godine. U prosjeku zabija 12,8 koševa po utakmici te ima čak 6,3 skoka. Za igrača koji je tek došao u NBA ligu ovo su fantastične brojke. U cijeloj sezoni propustio je tek jednu utakmicu i to onu zadnju.

Ivica Zubac najveće je iznenađenje od hrvatskih igrača u NBA ligi. Nitko od njega nije previše očekivao u prvoj sezoni, no sjajni centar izborio se kroz razvojnu ligu i treninge za prvu petorku legendarnih Lakersa. Istina, njegova momčad proživljava teške dane, no to nikako ne umanjuje Zupčeve brojke. U prosjeku zabija 7,5 koševa po utakmici, a od 38 utakmica startao je u njih 11.

Hezonja je loše krenuo u sezonu, na polovici čak ispao i s klupe, no pred kraj sezone se probudio i pronašao svoje mjesto u Magicu. Na kraju brojke i nisu toliko loše. Odigrao je 64 utakmice te u prosjeku zabijao 4,8 koševa.

Dragan Bender odigrao je pet utakmica više od Zupca, no niti u jednoj nije startao u prvoj petorci. Peti je naš strijelac u NBA ligi s 3,4 koša po utakmici. Rudež je igrač s najmanjom minutažom od Hrvata u NBA ligi pa tako ni njegove brojke ne mogu biti dojmljive. Po utakmici zabija nešto manje od dva koša.

Statistika hrvatskih igrača u NBA sezoni 2016/17.

Bojan Bogdanović - 80 utakmica, 13,8 koševa po utakmici (PPG), 3,5 skoka po utakmici, 1,4 asistencija po utakmici

Dario Šarić - 81 utakmica, 12,8 koševa po utakmici, 6,3 skokova po utakmici, 2,2 asistencije po utakmici

Ivica Zubac - 38 utakmica, 7,5 koševa po utakmici, 4,2 skoka po utakmici, 0,8 asistencija po utakmici

Mario Hezonja - 64 utakmice, 4,8 koša po utakmici, 2,1 skok po utakmici, 1 asistencija po utakmici

Dragan Bender - 43 utakmice, 3,4 koša po utakmici u prosjeku, 2,4 skoka po utakmici, 0,5 asistencija po utakmici

Damjan Rudež - 45 utakmica, 1,8 koš po utakmici, 0,6 skok po utakmici, 0,4 asistencija po utakmici

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj