Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Građani' razmišljaju globalno: Kupili su kineskog trećeligaša

'Građani' razmišljaju globalno: Kupili su kineskog trećeligaša
1

Još je jedan nogometni klub otišao 'pod kapu' engleskog prvoligaša Manchester Cityja. Radi se o kineskom trećeligašu Sichuan Jiuniuju koji bi potpomognut petrodolarima mogao i do elitnog kineskog ranga

VIDEO

'Djeluj lokalno, misli globalno', tako razmišlja engleski prvak Manchester City koji je dodatno učvrstio utjecaj u Aziji.

Naime, kupili su kineskog trećeligaša Sichuan Jiuniu, čime su u svoj portfolio dodali još jedan klub kojim upravljaju. Vlasnik Cityja, Mansour bin Zayed Al Nahyan kupio je i australski Melbourne City te američki New York City, a klubovi su ubrzo po primitku kapitala završili u elitnim rangovima svojih zemalja. Isto se očekuje i sa Sichuanom.

Kupovina tog kluba zapravo je dio puno veće suradnje Cityja i kineske firme UBITECH, a o cijeloj operaciji progovorio je Ferran Soriano, predstavnik CFG-a (City Football Group).

- Danas smo otvorili novo poglavlje u rastu CFG-a. Kina je strašno važno nogometno tržište koje smo pratili već neko vrijeme. Snažno vjerujemo u budućnost nogometa u Kini. Obvezali smo se na dugogodišnju suradnju sa Sichuanom i njegovat ćemo kineski nogometni talent - kazao je Soriano. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Konglomerat CFG osim nabrojanih Melbournea i New Yorka pod patronatom ima još i španjolskog prvoligaša Gironu, urugvajski Atletico Torque i japansku Yokohamu F. Marinos. Čak sedam klubova na pet svjetskih kontinenata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića