Obavijesti

Sport

Komentari 11

Gračane, gledaš li? Bočkaj je zabio golčinu a' la James '14.

Gračane, gledaš li? Bočkaj je zabio golčinu a' la James '14.
1

Osijek je u posljednjem kolu pobijedio Inter nakon preokreta 3-1 na Gradskom vrtu i dočepao se trećeg mjesta uz poraz Hajduka. Petar Bočkaj autor je poteza utakmice

VIDEO

Oko 3000 navijača Osijeka došlo je na Gradski vrt bodriti svoje nogometaše u pohod na treće mjesto HNL-a, u čemu su oni i uspjeli. Bijelo-plavi svladali su nakon preokreta zaprešićki Inter 3-1 i, u kombinaciji s porazom Hajduka kod Dinama na Maksimiru (3-1), preskočili prvo pretkolo Europske lige.

Osječani će se Europi pridružiti u drugom pretkolu toga natjecanja, a Gorici pobjeda kod Lokomotive 3-1 ništa nije značila.

Nije dobro počelo po momčad Dine Skendera jer je Igor Postonjski fantastičnim volejem u 15. minuti doveo Inter u vodstvo u Osijeku. Domaćini su u tim trenucima bili u velikim problemima jer je Gorica samo minutu ranije povela kod Lokomotive golom Kristijana Lovrića pa su pali izvan europskih pozicija, na peto mjesto.

Skender je već u 18. minuti morao mijenjati, zbog ozljede je izašao Josip Špoljarić, a ušao Dmitro Lopa. Pokazalo se to dobrim potezom po domaćina jer Ukrajinac je prije odmora izjednačio. Majstorski je prebacio živi zid sa 17-18 metara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Već u petoj minuti nastavka tribine Gradskog vrta sasvim su živnule jer je Marin Pilj na asistenciju Mirka Marića donio Osijek u vodstvo. Kako su iz Maksimira stizale vijesti o zaostatku Hajduka, značilo je to i - treće mjesto. A onda je sedam minuta prije kraja stigla točka na "i" vrlo dobre Osijekove sezone.

Petar Bočkaj, čovjek koji je bio suspendiran zbog kršenja klupske discipline, pa na Skenderovu molbu vraćen u momčad, koji se potom i ozlijedio pa nije završio ni na proširenom popisu Nenada Gračana za Euro U-21 reprezentacija, pokazao je kakav top ima u nogama.

Osijek ugostio Inter iz Zaprešića u posljednjem HT Prve lige

Primio je "Pero Bombardero" loptu na 25 metara prsima i bez zadrške, u zraku, raspalio ljevicom volej. Interov golman Mladen Matković izašao je s gola i lopta je u sjajnoj paraboli ostavila ukopanog. Vrlo važan gol za Bočkaja i potvrda da Osijek s njim i bez njega nije ista momčad. Taj gol neodoljivo nas je podsjetio na čudesan volej Kolumbijca Jamesa Rodrigueza Urugvaju na Svjetskom prvenstvu 2014.

REUTERS/Pixsell

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Gorica je kod Lokomotive u nastavku sačuvala pobjedu. Luka Ivanušec u 51. minuti izjednačio je iz penala, Farouk Miya vratio je Gorici vodstvo, a Lovrić je drugim golom osigurao gostima 17. pobjedu u sezoni. Poraz lokosa, koji su se još donedavno nadali Europi, a na kraju završili šesti, čak 13 bodova izvan "Top 4", ublažio je Nikola Burić u trećoj minuti nadoknade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu