Obavijesti

Sport

Komentari 28

Grande Kova, hrvatski rekorder! Sretan 27. rođendan, a sad u Istanbul na utakmicu karijere

Grande Kova, hrvatski rekorder! Sretan 27. rođendan, a sad u Istanbul na utakmicu karijere
14

Odigrao je okruglih 50 utakmica u Ligi prvaka, ali u tri finala s Realom ostao je na klupi ili na tribini. Ovaj put u finalu bi trebao biti u početnom sastavu. I stići na vječnoj listi jednog Pogbu, Desaillyja...

VIDEO

A sad, Istanbul!

Tom je porukom na Instagramu Mateo Kovačić ma ni sat vremena uoči rođendana proslavio trijumf nad Realom. John Terry odgovorio je srcem i šakicom, javio se i Ivan Klasnić, a Cesc Fabregas u komentaru je rekao sve: Grande Kova!

U četvrtak se Mateo probudio kao slavljenik. 27. je rođendan dočekao kao finalist Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne, nije mu prvi put, već je četvrti put ušao u finale. Ali ovaj je put drugačije. U Realu je Kova bio veliki talent, zahvalan džoker, možda jednog dana Modrićev nasljednik... a u tri godine pamti se kako je jednom Messija strpao u džep.

Kova, na tebi je red: Hrvat ide po naslov devetu godinu u nizu!
Kova, na tebi je red: Hrvat ide po naslov devetu godinu u nizu!

U Chelseaju je Mateo u nepune tri sezone odigrao 137 utakmica, osjetno više negu u tri Realove (109), u Chelseaju je na terenu u prosjeku 65 minuta po utakmici, u Realu je bio 49. Na kraju: u plavom bi tresu u finalu Lige prvaka trebao biti u prvoj postavi, a u bijelom ni jednom nije zaigrao. U Milanu je 2016. u pobjedi nad Atleticom ostao na tribini, a 2017. u Cardiffu protiv Juventusa i 2018. u Kijevu protiv Liverpoola na klupi. Oba su puta u igru ulazili Bale i Asensio, prvi je put treći džoker bio Morata, drugi put je Nacho morao ući zbog ozljede Carvajala.

Pokretanje videa...

Kovačićev prijatelj velečasni 02:32

Idemo dalje: 27. je rođendan Kovačić dočekao kao najvrjedniji hrvatski nogometaš, čije je umijeće procijenjeno na 45 milijuna eura. Kao igrač koji je zavrtio uvjerljivo najviše novca na svojim transferima od svih Hrvata: Inter, Real i Chelsea za njega su platili ukupno 94 milijuna eura odšteta!

Tog skromnog mladića, koji je bio ministrant, važnu ulogu u životu imaju mu Crkva i vjera, a i današnju ženu Isabel upoznao je na vjeronauku, hvale i Frank Lampard, i Predrag Mijatović, i Zinedine Zidane, i Thomas Tuchel, i Dalić, Bilić, Kovač... Ne bezveze, niti iz čiste kurtoazije. A pogotovo ga nisu bezveze navijači izabrali za najboljeg igrača Chelseaja.

Juventus v Real Madrid - UEFA Champions League - Final - National Stadium

Mateo Kovačić nogometaš je svjetske klase. I bit će nositelj igre "vatrenih". Eh sad, zašto to već nije? Bi li trebao biti? Ili samo imamo prevelika očekivanja od njega?

Ima 27 godina i tek ulazi u najbolje godine karijere. U toj dobi, sjetite se, jednako smo tako čekali Luku Modrića i prizivali ga da se probudi i da više postane prevaga u reprezentaciji. I Zvone Boban bio je vrhunski, as, ekstra klasa... A znate li kad je postao ključni igrač Milana? S 30. Kad je napravio hit s reprezentacijom? S 30.

Chelsea v Newcastle United - Premier League - Stamford Bridge

Kovačić možda neće predvoditi Hrvatsku do polufinala svjetskog prvenstva kao što su Zvone i Luka. No možda i hoće, jer on to ima u sebi. Klasu, znanje, čvrstoću, udarac, dribling, defanzivu...

I okruglih 50 utakmica u Ligi prvaka: 21 za Real, 17 za Chelsea i 12 za Dinamo. Modrić ih ima 94, Rakitić 80, Srna 63, Mandžukić 60, ali Roberta Kovača s 50 već je stigao, a po 51 imaju, recimo, asovi poput Pogbe i Desaillyja.

Njih stiže u Istanbulu, 29. svibnja, na najvećoj utakmici svoje klupske karijere. Sretan rođendan, Kova!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener