Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Grbić je moja tiha patnja, a iz Lokomotive bih uzeo Uzunija...'

'Grbić je moja tiha patnja, a iz Lokomotive bih uzeo Uzunija...'
2

Oscilacije su normalne, nismo Barcelona da sve pobjeđujemo, to sam već rekao, ali ovdje je uvijek biti ili n biti, preveliki su skokovi između euforije i defetizma, a mi pokušavamo raditi na malo pozitivniji način...

VIDEO

Hajduk je u dva derbija s Dinamom i Osijekom kompromitirao sjajan start u polusezonu, krenuli su s osam utakmica bez poraza, u kojima su upisali 20 bodova, a onda su u dva domaća derbija osvojili svega jedan, i to bez postignutog gola.

Momčad Siniše Oreščanina sada čekaju tri ogleda s protivnicima iz gornjeg dijela ljestvice, gostovanja kod Lokomotive i Gorice, te domaći ogled s Rijekom, redom s izravnim konkurentima za Europu. 

Nakon derbija s Dinamom i Osijekom kazali ste kako imate dosta problema u trećoj trećini terena, jeste li tijekom tjedna radili na tim problemima, i što konkretno?

- Cijeli tjedan smo kroz razgovore i treninge pokušali detektirati probleme. Ne bih stavljao naglasak na tu problematiku, to je proces, i u tom procesu stvaranja momčadi i igre dođe i takvo razdoblje. Iz iskustva znam da se to događa, pokušat ćemo resetirati momčad. Još jednom sam pogledao susret s Osijekom, drugo poluvrijeme je bilo loše i još jednom bih se ispričao navijačima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bez Mije Caktaša u postavi Hajduk nije nijednom pobijedio u ovoj sezoni. Kako bez Mije protiv Lokomotive, tko će ovoga puta u njegovu ulogu, razmišljate li možda i o promjeni taktičke postavke?

- Plan vam neću otkriti jer imamo još dva treninga. Uvijek nekako imam dojam da se potencira ili ''povijesna utakmica'' ili tko nedostaje. Nekoga nema i sad je kao sve gotovo. Meni je uvijek momčad na prvom mjestu, imamo širok kadar, tražimo rješenja...

Stanko Jurić je bio vaš džoker s klupe u četiri pobjede u ožujku, no protiv Dinama i Osijeka ga gotovo niste koristili. Kakav je njegov status?

- Njegov status je kao i svih ostalih igrača, kroz treninge se igrači nameću, a mi tražimo profil igrača za koji mislimo da nam može pomoći.

NK Slaven Belupo - HNK Hajduk Split

Uz Dinamo i Rijeku najozbiljniji kandidati za Europu ste vi, Osijek i Lokomotiva. Koja dva kluba po vama imaju najviše šanse?

- Ja bih tu dodao i Goricu, njih se pomalo zaboravlja, a oni svojim radom i opusom u ovoj sezoni nisu zaslužili podcjenjivanje. Ne bih mogao reći tko je u prednosti, ima još dosta kola do kraja, jako puno sučeljavanja, nama je ovaj ciklus teži, njima će biti sljedeći. Borba će potrajati do kraja, do zadnjega kola.

Dojam je da Hajduk u tome društvu najbolje izgleda ovoga proljeća?

- Hvala vam na tome. Mi gledamo i analiziramo protivnike i poštujemo ih. Poniznost nam je glavno mjerilo u svlačionici. Početkom proljeća smo izgledali bolje od protivnika koji su se mučili, ali naravno, polusezona je jako duga, konkurenti su se slagali, neki mijenjali i trenere, no mi smo još uvijek u okviru plana, dobro stojimo, odradili smo to u redu. Bio sam malo negativan nekidan jer su me pogodile neke stvari, ali kad smo ponovno pogledali Osijek,  vidio sam da to nije bilo ok. Moram biti realan i ispričati se, ali to su normalne stvari. Suparnici izlaze iz krize i bit će to neizvjesna borba. 

Je li realno da se opet u nedjelju vratite četvrto mjesto?

- Jest...

Tko ne može nastupiti?

- Vučur, Juranović i Bašić ne mogu zbog ozljede, Caktaš i Ismajli zbog kartona.

Koliko će vam nedostajati Ismajli?

- Mi ga gledamo kroz kontekst mladog igrača koji je bio kod nas i u B momčadi kad mu je trebala minutaža, i on je meni kao treneru jedna dobra priča, jer je prošao dosta trnovit put u Hajduku da bi došao do standardnog reprezentativca i pokazuje jako dobre stvari, i može napraviti dobru karijeru.

Vraća li se Beširović u konkurenciju?

- On je vrlo karakteran momak i profesionalac, vrlo lijep, ogledni primjer kako se odrađuju obaveze u B momčadi i kako se vraća kroz utakmice. Može biti primjer mladim igračima. Meni je to jako dobar pokazatelj, jer se neki mladi igrači još uvijek bore s tim, a nisu ni svjesni koliko je to dobar test treneru A momčadi, da vidi kako se ponašaju i igraju kad se spuste u B momčad.

Pula:  Hrvatski Telekom Prva liga, 26. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk

Lokomotiva najavljuje utakmicu kao biti ili ne biti u borbi za Europu?

- Generalno mislim da Lokomotiva ima jako dobru sezonu, kolega Tomić radi jako dobar posao. Gledao sam ih, osjeća se taj neki njihov fluid, nosila ih je ta mladost u jesen. Kad smo preuzeli momčad u proljeće i radili kalkulacije, oni su bii prvi do nas. Pretpostavljao sam da bi ta njihova mladost mogla biti problem, kao i opterećenje da ih se gura u Europu. Oni su pokazali da su se probudili, imaju dosta talentiranih igrača, očekujem jednu vrlo zanimljivu utakmicu koja može otići u jednom i drugom smjeru.

Je li vam posao lakši sad kad nema Krstanovića?

- Znam za tradiciju, ali mislim da ga je Radonjić jako dobro zamijenio, nemaju oni problema s 'devetkama'.

Je li momčad spremana za ovo što je čeka?

- Ovo su normalne stvari, oscilacije, nismo Barcelona da sve pobjeđujemo, to sam već rekao. Ovdje je uvijek biti ili ne biti, preveliki su skokovi između euforije i defetizma. Mi pokušavamo raditi na malo pozitivniji način, da ne opterećujemo momke. 

Lokomotiva ima puno talentiranih igrača, tko bi bio dobra popuna za Hajduk, Grbić, Ivanušec, Radonjić?

- Malo da se igramo menadžera? O Ivi Grbiću nećemo, jer je to naša tiha patnja, nismo neke stvari odradili kao što smo trebali. Recimo da je to u polju Uzuni.

Je li moguće da Barry odigra ulogu Caktaša?

- Ja ću opet diplomatski, sve je moguće. Razumijem vaš interes, ali mi smo svaki dan s igračima, razgovaramo, imamo dobar i iskren odnos, znamo što igračima najbolje paše, ali i kako mi vidimo gdje i što mogu najbolje odigrati.

Jeste li i dalje na tragu plana osvajanja bodova za Europu?

- I dalje smo na tragu onoga što smo zamislili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka