Obavijesti

Sport

Komentari 16

Grozan dan za hrvatski tenis na US Openu: Ispala i Vekić...

Grozan dan za hrvatski tenis na US Openu: Ispala i Vekić...
1

Latvijka je za 65 minuta došla do pobjede koja je mogla biti i uvjerljivija, jer je Sevastova vodila 6-2, 5-0. Do tog trenutka Vekić nije uspjela osvojiti nijedan gem na servisu

VIDEO

Hrvatski tenis ostao je u noći s petka na subotu bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu, gdje je nakon Marina Čilića i Borne Ćorića, svoj put u 3. kolu završila i Osječanka Donna Vekić koju je 6-2, 6-3 nadigrala Latvijka Anastasija Sevastova, 16. nositeljica turnira u New Yorku.

Vekić je imala priliku po prvi puta u karijeri probiti se u osminu finala na Grand Slam turnirima, ali je nakon dva sjajna nastupa protiv Brazilke Haddad Maije i Kineskinje Shuai Peng, u dvoboju sa Sevastovom doživjela potpuni kolaps.

Latvijka je za 65 minuta došla do pobjede koja je mogla biti i uvjerljivija, jer je Sevastova vodila 6-2, 5-0. Do tog trenutka Vekić nije uspjela osvojiti nijedan gem na servisu. Ipak, nije se predala i nizom od tri gema zaprijetila je Sevastovoj koja je pokazala prve znakove nesigurnosti.

Imala je Donna i 15-40 u devetom gemu, ali do novog 'breaka' nije došla. Sevastova se izvukla kombinacijom dobrih servisa i pogrešaka naše tenisačice te prvu meč-loptu pretvorila u pobjedu vrijednu plasmana u osminu finala, gdje je već bila i prošle godine, kad je upravo na US Openu prvi put u karijeri došla do četvrtfinala na Grand Slam turnirima.

Vekić je dvoboj završila s 29 neforsiranih pogrešaka, 12 više od suparnice, te sa samo 18 'winnera', tri više nego što ih je imala Sevastova. Donna je u ovom dvoboju čak šest puta izgubila servis, a u prva dva meča nijednom.

Vekić je poražena na Grandstandu koji se petog dana US Opena pokazao nesretnim za hrvatske predstavnike, jer su prije 21-godišnje Osječanke na istom stadionu svoj put na ovogodišnjem US Openu završili Marin Čilić i Borna Ćorića. Od pobjednika US Opena 2014. bolji je bio 33. tenisač svijeta, Argentinac Diego Schwartzman sa 4-6, 7-5, 7-5, 6-4. Borna Ćorić je svoj nastup završio u dvoboju s 28. nositeljem, Južnoafrikancem Kevinom Andersonom koji ga je svladao sa 6-4, 6-3, 6-2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka