Obavijesti

Sport

Komentari 29

Gruzija kao opomena: Bilić ne smije ponoviti Maltu iz 2005.

Gruzija kao opomena: Bilić ne smije ponoviti Maltu iz 2005.
3

Hrvatska reprezentacija večeras kod Malte dolazi po unaprijed upisanu pobjedu. Bilić je već doživio debakl s Gruzijom, no ne smije ponoviti Kranjčarovu grešku

VIDEO

Ako se budemo pridržavali dogovorenog, sigurno će sve biti u redu. Idemo po tri boda i želimo se s Malte vratiti sa što manje 'žrtava', rekao Slaven Bilić uoči gostovanja na Malti u 7. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvatska reprezentacija se nakon šest godina vraća na mjesto 'zločina' - na stadion Ta' Qali u La Valletti. 

Izbornik Bilić je na Malti pod istim imperativom kao što je Cico Kranjčar bio 2005., osvojiti već unaprijed upisana tri boda. Cicin 1-1 remi bio mu je početna lekcija po dolasku na klupu godinu dana kasnije, a ove godine morao je na dopunsku nastavku. Poraz od Gruzije prije manje od pet mjeseci najveća je mrlja u povijesti hrvatske reprezentacije uz kiks na Malti. Bilić je na Mediteran otišao s dovoljnom opomenom, no uobičajeno rezervirani Nane uvjeren je u laku pobjedu.

Druga opcija jednostavno ne igra. Grci imaju bod prednosti u skupini F, a izjednačeni s Hrvatskom su Izraelci, ali i s utakmicom više. Upravo ogled ta dva protivnika večeras će najviše zanimati našu reprezentaciju koja u najgorem slučaju ne želi pobjedu Grčke. Slavlje Izraela vjerojatno bi im dalo krila u Maksimiru u srijedu, a nekako najbolje zvuči remi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cico strepio do zadnjeg kola

Sjećate li se Stephena Wellmana? Da, to je onaj koji je Cici Kranjčaru, reprezentaciji i navijačima nanio bore na licu prije šest godina. Te 2005. Hrvatska je doživjela najveću blamažu od osamostaljenja remijem kod Malte 1-1. 

Već unaprijed upisana tri boda Hrvatska je držala do 74. minute od gola Nike Kranjčara u 19. minuti, no Wellman iz slobodnjaka zabija za veliki, povijesni bod. Kranjčar je do kraja kvalifikacija za SP u Njemačkoj morao dobiti sve susrete, što mu je na sreću i uspjelo.

Huligani demolirali stadion u Valletti

Podbačaj na Malti izazvao je bijes hrvatskih navijača koji su u rušilačkom pohodu demolirali stadion. Počeli su trgati stolice i bacati šipke na policiju i malteške navijače. No, iznenadila je reakcija policije koja je počela bacati stolice natrag, te je palicama tukla svakog tko im se našao na putu - od hrvatskih preko malteških navijača do novinara.

Hrvatska je preostala četiri ogleda riješila u svoju korist - na Malti su slavili 1998. 4-1, 1995. pobijedili su 2-1, te dvaput po 3-0 2005. i 2010.

Modrić upitan zbog temperature

Najbolji hrvatski reprezentativac Luka Modrić upitan je za večerašnji susret s Maltom. Izbornik Bilić još dvoji treba li ga staviti u igru obzirom da je sinoć imao visoku temperaturu. Situacija se tokom dana poboljšala, temperaturu više nema, no još je sve neizvjesno do početka utakmice.

Malta - Hrvatska 19 sati

Sastavi

Hrvatska: Pletikosa - Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Strinić - Srna, Badelj, Modrić, Perišić - Klasnić, Mandžukić

Malta: Hogg - Caruana, Agius, Briffa, Failla - R. Fenech, Hutchinson, Sciberras, Pace - Mifsud, Schembri

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi