Sport

Komentari 23

Gudelj o Dinamovom pojačanju iz Hajduka: Stvarno je talent...

Gudelj o Dinamovom pojačanju iz Hajduka: Stvarno je talent...

Šteta je da je otišao iz Hajduka. Naši klubovi trebaju biti okrenuti izgradnji igrača kroz omladinski pogon, trebaju pokušati zadržati tu omladinu, rekao nam je Ivan Gudelj

Nakon za njih izuzetno neuspješne sezone, uprava Dinama dovela je prvo pojačanje. “Novog Luku Modrića”, ako je vjerovati direktoru Dinama Tomislavu Svetini, koji je tako odlučio predstaviti Jakova Antona Vasilja (15) pristiglog iz Hajduka. I u toj usporedbi ima istine. Luka je bio u Hajduku, završio je u Dinamu, Luka je iz Zadra, baš kao i Vasilj, a navodno osim pozadine dijele i talent.

- Bio je kod mene u selekcijama. Stvarno je talentiran dečko. Po meni, mi imamo jedan od najboljih sustava u Europi. Uostalom, svi naši A reprezentativci, izuzev Rakitića, prošli su tu selekciju. Taj talent se prepoznaje i s 13 godina - kaže nam Ivan Gudelj, koji posljednjih 20 godina radi s mladim igračima.

'Nećemo ostati ni za milijun eura'

A baš s 13 godina, u paketu sa starijim bratom Ivanom, u Hajduk je stigao Jakov Vasilj. Prvih nekoliko mjeseci dobro se razvijao, ali prvi problemi bili su iza ugla. Njegov stariji brat Ivan nikad se nije uspio nametnuti u prvoj momčadi i ubrzo je otpisan. Taj potez naljutio je tatu Vasilja, koji je odmah htio i Ivana maknuti iz Hajduka. No u tome ga je spriječio stipendijski ugovor.

- Kad istekne ugovor, mi odlazimo, nećemo ostati ni za milijun eura - poručio je tata Vasilj bivšem predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću 2015.

I od tog trenutka mlađi Vasilj nije se pretjerano naigrao u Hajduku. Zadnju utakmicu odigrao je još 2016. godine, kad je nosio i vrpcu, a kako su u Hajduku bili svjesni da neće produljiti ugovor te kako je tata Vasilj više puta prijetio odlaskom, prednost su dobili neki drugi klinci i u toj dobnoj kategoriji “pomeli” su konkurenciju.

- Hajduku ću učiniti uslugu pa neću o njima razgovarati. Naravno da je jedan od razloga odlaska i status njegova brata - rekao je tata Vasilj za Dalmatinski portal.

Djeca nam odlaze

- Šteta je da je otišao iz Hajduka. Naši klubovi trebaju biti okrenuti izgradnji igrača kroz omladinski pogon, trebaju pokušati zadržati tu omladinu - kaže nam Gudelj, svjestan milijuna koji se vrte u današnjem nogometu:

- Kad pogledate naše koji su kao djeca otišli u inozemstvo, uspio je samo Ivan Perišić. Nije lako u tim godinama djeci mijenjati sredinu, prilagodba na sve novo... kaže Gudelj.

Jedini problem, zapravo najveći problem su milijuni.

- Kod tih transfera djece najmanji je ulog, a najveći potencijalni dobitak - govori nam Gudelj.

Kroz prošlost je bilo puno više klinaca koji su na putu između Hajduka i Dinama negdje zapeli. Prisjetimo se samo Tea Karduma, čiji je prijelaz kao klinca dignuo veliku buru, ali... Prošao je županijske lige i završio na Islandu. U 3. ligi. Pa onda Marija Grgurevića koji je na velika vrata stigao iz Hajduka, da bi se putem pogubio i završio u biogradskom Primorcu. No sve igrače koje je oteo Hajduku ispred nosa, a koji nisu uspjeli, “pokriva” najuspješnija Dinamova investicija svih vremena - Luka Modrić.

Najčitaniji članci