Obavijesti

Sport

Komentari 119

Gustafsson i Bjelica žele tri boda na startu sezone u kojoj obojica imaju šampionske ambicije

Gustafsson i Bjelica žele tri boda na startu sezone u kojoj obojica imaju šampionske ambicije
7

Osječani ne kriju ambicije, dolaze u Split po sva tri boda, optimizam, ali ne krije ga ni Hajduk, za kojim je rijetko viđen prijelazni rok, tijekom kojeg su se značajno pojačali u svim linijama.

VIDEO

Nekad davno se "taljigalo" na dan utakmice autobusom od Osijeka do Splita, a vidi nas sada, direktno s europske utakmice u Poljskoj čarterom na derbi u Split, napisao je jedan navijač Osijeka na klupskoj stranici na društvenoj mreži.

Osijek nekad i Osijek danas potpuno je različita dimenzija, gradi se novi stadion, ulažu se znatna sredstva u momčad, porasla su i rezultatska očekivanja, pa i sama činjenica da su doputovali u Split tri dana prije derbija dovoljno govore o njihovim ambicijama.
Pa iako su mnogi požurili najaviti sezonu kao sezonu borbe za drugo mjesto, jer prvo je po njima već rezervirano za Dinamo, teško da bi se Nenad Bjelica i njegov kolega na klupi Hajduka Jens Gustafsson s tim složili. U dvoje, pa i u troje, ako Rijeka opet bude prava, utrka za "lovinom" bit će kud i kamo lakša i zanimljivija. Pogotovo na krilima navijača, naravno, ako ih bude na tribinama.

Pokretanje videa...

Poljud VIDEO
'Ljubičić je došao kod mene iz taekwondoa dok mu je bilo 10 godina. Sve je nosio u zubima'
'Ljubičić je došao kod mene iz taekwondoa dok mu je bilo 10 godina. Sve je nosio u zubima'

- Osjetio sam protiv Tobola što naši navijači mogu napraviti za našu momčad, i kao što sam već rekao, želim da dođu, da nas podrže, borit ćemo se za njihova srca i za pobjedu u svakoj utakmici. Oni su jedan igrač više za nas, naš dvanaesti igrač – kazao je trener Hajduka Gustafsson.

A u nedjelju bi ih trebalo biti, na Poljudu ih se na europskom ogledu protiv Tobola okupilo više od 11 tisuća, i nema sumnje kako će se i na prvom domaćem derbiju ove sezone okupiti barem sličan broj, pogotovo nakon najave da će u ponedjeljak na snagu stupiti nove, strože epidemiološke mjere. Osijek je možda i zadnja prilika da se uživo pogleda utakmica Hajduka, barem za neko vrijeme.
Derbi su Osječani dočekali u splitskom hotelu Lav, trenirali su na terenu Sloge iz Mravinaca i s puno optimizma najavljuju novu sezonu i ovaj derbi.  

Split: Dvoboj Hajduka i Lokomotive na Poljudu u 36. kolu Prve HNL
Bjelica: Hajdukovci su pokazali visoku kvalitetu, ali vjerujem da u Osijek nosimo tri boda...
Bjelica: Hajdukovci su pokazali visoku kvalitetu, ali vjerujem da u Osijek nosimo tri boda...

- Imamo dovoljna kvalitete da se potučemo sa svakim, pa tako i u nedjelju s Hajdukom, vjerujem da ćemo se u nedjelju vratiti kući sa sva tri boda – kaže strateg Osijeka Nenad Bjelica i dodaje:

- Hajduk je doveo jako puno značajnih igrača, u europskoj utakmici su pokazali visoku kvalitetu i uz pomoć svojih navijača, koji će im biti značajan vjetar u leđa, napravit će sve za pobjedu. Ali mi imamo isti cilj, a vjerujem da imamo i kvalitetu da do njega dođemo.

Zagreb: Lokomotiva i Hajduk susreli se u 1. kolu Prve HNL

U pobjedu je uvjeren i stoper Osijeka Jevgenij Čeberko.
- Gledao sam samo kratku snimku utakmice Hajduka s Tobolom, no vjerujem kako smo mi bolji i dolazimo u Split po bodove. Hajduk je složio novu momčad, doveli su nekoliko igrača koji su igrali u poznatim europskim klubovima i sigurno su opasniji nego prošle sezone. Po dva gola zabili su Mlakar i Ljubičić, ali posebnu pozornost moramo obratiti na Livaju koji je najopasniji, stvarno se radi o igraču jako visoke kvalitete. No ovakve utakmice neće riješiti pojedinac nego bolja momčad – kaže Čeberko, koji se već udomaćio u HNL-u i jedva čeka priliku da zaigra derbi pred navijačima:

- Liga je odlična, igra se dobar nogomet, momčadi se dodatno pojačavaju, još ako se vrate gledatelji, bit će pravo zadovoljstvo igrati ovdje. Znam da su splitski navijači jako glasni, no meni to ne smeta, više volim igrati pred punim stadionom protivničkih navijača, nego pred praznim tribinama. Nogomet bez navijača je poput jela bez soli – kazao je Čeberko.

Osijek: U 2. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Hajduk
Stožer prazni tribine na devet utakmica? Hajduk i Rijeka po Europu pred najviše 1000 ljudi
Stožer prazni tribine na devet utakmica? Hajduk i Rijeka po Europu pred najviše 1000 ljudi

Osječani ne kriju optimizam, ali ne krije ga ni Hajduk, za kojim je rijetko viđen prijelazni rok, tijekom kojeg su se značajno pojačali u svim linijama. Imena poput Livaje, Kalinića, Krovinovića, Mlakara, Lovrencsicsa... bila bi pojačanja za sve klubove u HNL-u, no sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius najavljuje da će pojačanja biti još. I trener Gustafsson je uoči sezone  kazao:
Znamo da klub i navijači žele naslov prvaka, i to je cilj ove sezone.

Otvaranje sezone protiv Lokomotive pokazalo je kako nova momčad Hajduka još uvijek nije do kraja ni posložena, ni uigrana, no unatoč tome Hajduk je dominirao i bio bliže pobjedi, pogotovo kad se uzme u obzir i potencijalno zaleđe kod prvog gola Lokomotive, koje novi prvi čovjek sudačke organizacije Bruno Marić nije niti spomenuo, a kamoli analizirao kao moguću pogrešku suca u TV emisiji HNTV-a.

- Ništa novo - kazat će navijači Hajduka, koji ni sami još uvijek nisu sigurni koje je pravo lice njihove momčadi.

Ono prosječno protiv Lokomotive ili ono blistavo, europsko protiv Tobola? Ili možda ni jedno ni drugo, jer, ova nova momčad traži vremena za uigravanje i rast. To je proces koji će sigurno potrajati još neko vrijeme, a Osijek će joj biti prvi pravi test, svakako puno ozbiljniji od Lokomotive i Tobola. I jedni i drugi najavljuju borbu za trofeje u ovoj sezoni, a do trofeja se najlakše dolazi pobjedama nad izravnim rivalima, bodovi iz derbija imaju dvostruku težinu.

- Moramo biti zadovoljni prikazanom igrom i rezultatom protiv Tobola, odradili smo to jako dobro, podigli smo kolektivno samopouzdanje i neke individualne izvedbe, ali moramo voditi računa o tome da je Osijek jači protivnik od Tobola – kazao je trener Hajduka i dodao:

- Očekujem fizički jako zahtjevnu utakmicu, oni su momčad koja ima puno karaktera, koja radi dosta dobro kao momčad, a mi moramo igrati našu igru, nametnuti naš stil. Osijek nije puno mijenjao momčad od prošle sezone i mi moramo biti spremni odgovoriti na sve što se pred nas postavi. Malo ćemo mijenjati momčad zbog gustog rasporeda i intenziteta utakmica. Ja sam uvijek koncentriran samo na svaku sljedeću utakmicu, ali mislim i na Tobol. Zbog toga i imamo širok kadar, i to ćemo koristiti na najbolji način za nas.

Iako želi pobjedu, Gustafsson ne smatra kako su večerašnja tri boda presudna.

- Za navijače, za igrače, za trenere Hajduka svaka je utakmica važna. Tri boda su uvijek tri boda, bez obzira protiv koga igrate. Liga je duga, neće završiti sutra, mi se moramo nastaviti boriti bez obzira kako utakmica sutra završila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu